petak, 22. maj 1998.

Prvi opstinski sud u Beogradu dosudio:

Danica Draskovic mora da plati Paroskom 100.000 dinara

Novi Sad. - Danica Draskovic, supruga lidera Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draskovica morace po presudi Prvog opstinskog suda u Beogradu da isplati 100.000 dinara na ime odstete predsedniku Narodne stranke Milanu Paroskom, obavestio je novinare zastupnik Paroskog, advokat Zoran Ristic na konferenciji za stampu juce u Novom Sadu.

Ristic je rekao da ce Vuk Darskovic, po odluci tog istog suda, 11. juna biti policijski priveden ukoliko se dobrovoljno ne odazove pozivu na rociste po tuzbi Paroskog istim povodom kao i u slucaju spora sa Danicom Draskovic.

Paroski je tuzio supruznike Draskovic, funkcionera SPO Ivana Kovacevica, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Canka i potpredsednika gradske Skupstine Novog Sada Miroslava Mrnustika zbog toga sto su ga nazvali fasistom i pri tom se pozivali na jednu njegovu izjavu za koju on tvrdi da nikad nije izrekao. Ta izjava - koja pred Prvim opstinskim sudom u Beogradu nije dokazana - glasi da je Paroski na narodnom zboru 1991. godine u selu Jagodnjak, izmedju Osijeka i Vinkovaca, rekao da Hrvate i druge neprijatelje srpskog naroda treba pobiti "kao kere uz bendere".

- Mislim da je odsteta koja je dosudjena Paroskom veoma skromna u predjenju sa dusevnim patnjama i bolovima koje je on pretrpeo zbog lazne optuzbe da je fasista i da je izrekao ono sto nikad nije rekao, tvrdi advokat Ristic. On je, poredjenja radi, naveo da je sin predsednika Jugoslavije "Marko Milosevic trazio od Bogoljuba Pejcica milion dinara, a dobo je 100.000 dinara samo zato sto je ovaj tvrdio da Marko poseduje neku kucu u Grckoj", stoga dusevna patnja Paroskog je, sasvim sigurno, bila neuporedivo veca od dusevne patnje Marka Milosevica, zakljucio je Ristic. On je naveo i primer sudske presude po kojoj je "Srpska rec" obevezana da na ime odstete plati kompaniji "Braca Karic" sumu od 300.000 dinara "zato sto je u tom listu osumnjicena za mutne poslove u Rusiji".

On je precizirao da Proski od Danice, Vuka i Canka trazi po 300.000 dinara na ime odstete, a od Mrnustika samo 200.000 dinara, s tim sto ce povuci tuzbu protiv Mrnustika ako se ovaj javno izvini zbog sporne izjave.

Paroski ce novac koji dobije od ovih sudskih sporova uplatiti u neki od fondova za pomoc invalidima poslednjeg rata, rekao je advokat Ristic.

J. Briza

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /