subota, 23. maj 1998.

SAOPSTENJE MUP CRNE GORE

Bulatovicev auto kamenovan?

Za sada bez potvrde o napadu na Momira Bulatovica

Beograd, Beta. - Ministarstvo unutrasnjih poslova (MUP) Crne Gore nije juce moglo da potvrdi navode Socijalisticke narodne partije (SNP) Crne Gore o hapsenju trojice pripadnika Saveznog MUP u mestu Golubovci kod Podgorice. U kabinetu ministra unutrasnjih poslova Crne Gore agenciji Beta je receno da ce MUP Crne Gore izdati saopstenje, ukoliko bude utvrdjeno da se incident dogodio. U Saveznom SUP-u agenciji Beta je juce popodne receno da “nema nijednog odgovornog lica", koje bi moglo da komentarise navode SNP o hapsenju pripadnika Saveznog SUP.

Socijalisticka narodna partija saopstila je juce da je crnogorska policija uhapsila sinoc trojicu pripadnika Saveznog MUP, koji su bili u obezbedjenju jugoslovenskog premijera i lidera te stranke Momira Bulatovica. Clan Glavnog odbora SNP Dusko Jovanovic izjavio da su oni uhapseni, jer su intervenisali protiv “simpatizera koalicije 'Da zivimo bolje", koji su pokusali da bace “veliki kameni blok" na automobil u kojem je bio Momir Bulatovic. Radio Beograd objavio je juce da su uhapseni Predrag Vujacic, Dragi Jovanovic i Sveto Rogosic.

Agencija Beta nezvanicno saznaje u Podgorici da je preksinoc u Golubovcima privedeno jedno lice. Prema istom izvoru, jedan od ljudi, koji su navodno zaustavili automobile u kojima su bili funkcioneri SNP, nosio poster sa fotografijom crnogorskog predsednika Mila Djukanovica, sto navodi na sumnju da je rec o provokaciji.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /