subota, 23. maj 1998.

“Nasa borba" saznaje: POTPREDSEDNIK SKUPSTINE NISA PODNEO OSTAVKU

Ostavka i na clanstvo u SPO

Nis. - Potpredsednik Skupstine grada Nisa Zivota Milosavljevic podneo je neopozive pismene ostavke na ovu gradsku funkciju i clanstvo u Srpskom pokretu obnove, saznaje “Nasa Borba", iz dobro obavestenih izvora bliskih lokalnoj vlasti.

“Milosavljevic je u ostavci naveo da zeli da omoguci predsedniku gradske vlade Branislavu Jovanovicu i predsedniku GO SPO Ninoslavu Stojadinovicu da na ovou gradsku funkciju izaberu 'pouzdaniju' licnost iz SPO od njega. Istovremeno se zahvalio DS na dosadasnjoj saradnji u poslovima gradske uprave uz konstataciju da je ova stranka ostala jedina politicka snaga koja moze da doprinese promenama u zemlji",navodi nas izvor i dodaje da je Milosavljevic to ucinio samoinicijativno i da nije presao u neku drugu stranku.

Milosavljevic,koji je posle podnosenja ostavke otisao iz grada,u jucerasnjem telefonskom razgovoru za nas list kratko je potvrdio da je podneo obe ostavke. “Novinari ce za par dana biti obavesteni o tome", rekao je on.

Prema nasem izvoru bliskom lokalnoj vlasti, novi potpredsednik SG bi trebalo da bude izabran iz redova SPO na njenoj narednoj sednici koja je zakazana za sredu 27. maja nakon sto odbornici samo konstatuju ostavku Milosavljevica na mesto potpredsednika SG, jer nije predvidjeno da se o ovakvom “neopozivom licnom cinu" glasa. On dodaje da je najozbiljniji kandidat niskog SPO za mesto potpredsednika SG dosadasnji potpredsednik gradske vlade i odbornik Miroljub Lazic, a za tako upraznjeno mesto potpredsednika lokalne vlade sadasnji predsednik GO SPO dr Stojadinovic.

Iz izvora bliskog niskom SPS nezvanicno saznajemo da im kadrovske smene u lokalnoj vlasti (PO “Zajedno") odgovaraju i da ce ih oni iskoristiti. Prema ovom izvoru,ova partija se vec opredelila da u narednom periodu krene sto ofanzivnije u “rusenje" lokalne vlasti.

Z. Miladinovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /