subota, 23. maj 1998.

KOORDINATOR GRUPE 17 DR MLADJAN DINKIC U KRAGUJEVCU

Milosevicu nisu u interesu reforme

Kragujevac. - Koordinator Grupe 17 dr Mladjan Dinkic izjavio je preksinoc u Kragujevcu da Slobodanu Milosevicu nije u interesu da Savezna vlada “radi nesto na ekonomskim reformama". Clanovi Savezne vlade su, prema njegovim recima, tu samo formalno, a glavni zadatak koji je Momir Bulatovic izneo jeste reforma drzavne bezbednosti. “Ni 'e' od ekonomije tu nema", tvrdi Dinkic navodeci pri tom primer da za novog saveznog ministra za finansije iz Bulatoviceve partije nikada ranije nije cuo, da bi na posletku saznao da je rec o pravniku.

Govoreci o sitauciji u Srbiji, Dinkic je istakao da ona ne budi veliku perspektivu. Jer, tamo gde postoji los makroekonomski ambijent, nijedna mera u privredi ne moze dati dobre rezultate.

Poslednje zahteve pekara, mlekara i ostalih proizvodjaca za povecanjem cena koordinator Grupe 17 ocenio je preksinoc u Kragujevcu kao opravdane. Nisu krivi, tvrdi Dinkic, ni pekari, ni mlekari, jer oni nece da propadnu sledeci program vlade koja je sama - stampanjem novca bez pokrica pred izbore - izazvala povecanje cena.

Z. R.

Bulatovic ce biti gori

Kontic je bio kriv sto je cutao. Bio je los savezni premijer i ne treba ga zaliti. Ovaj (Momir Bulatovic, prim. Z. R.), moze da bude i gori jer je veliki demagog. On samo izgleda kao tuzan, a u principu je veliki demagog. Lagao je da su ekonomisti dobijali po pet hiljada maraka da bi hvalili Vladu Crne Gore. Da je tako, isao bih na sve seminare, izjavio je preksinoc u Kragujevcu dr Mladjan Dinkic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /