subota, 23. maj 1998.

OBJAVLJEN POCETAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI POZORISTA NA TERAZIJAMA

Otvaranje - 2000. godine

“Uprkos raznim problemima sa kojima se kultura srece, radovi u ovom pozoristu, posle devet dugih godina, ipak pocinju. Tako cemo pokazati svima da je, ako se primenjuju pravi nacini, moguce mnogo toga uraditi. Nadam se da cemo se ovde ponovo okupiti za tri godine kada bi trebalo da radovi budu gotovi", rekao je na jucerasnjoj konferenciji za novinare Milutin Randjelovic, potpredsednik gradske vlade.

Randjelovic je okupljenim novinarima saopstio da finansijska sredstva nisu onolika, koliko radovi zahtevaju i da ce u naredne tri godine sigurno biti dosta problema u realizaciji ovog projekta.

Prisutnima se obratio i Dobrilo Nikolic, predstavnik firme “Biro scenske tehnike", glavnog izvodjaca radova,koji ce raditi u saradnji sa Ateljeom “Stari grad" i Zavodom za izgradnju Beograda. Nikolic je izrazio svoje zadovoljstvo, sto je upravo njima ukazano poverenje za izvrsenje radova i dodao da ce se potruditi da svi radovi budu zavrseni za tri godine.

A radovi podrazumevaju vise faza. Prva, za ciju je realizaciju bilo potrebno 10 miliona dinara, podrazumevala je obavljanje grubih, zanatsko - gradjevinskih radova. Dalji radovi obuhvataju izradu projekta dokumentacije (Atelje “Stari grad" i “Biro scenske tehnike"), izgradnju baletske sale na prostoru Bezistana , horske i orkestarske sale (za osamdeset izvodjaca) i dve sale za korepeticiju. Iako ce broj sedista u publici ostati isti, ostvarice se povecanje scenskog prostora, a postojace i poseban deo za odlaganje opreme. Rasveta i ozvucenje ce biti najsavremeniji,cime ce se nadomestiti gabaritni nedostaci zgrade. Problem podzemnih voda je saniran.

Jos treba napomenuti da citav projekat finansijski podrzava Gradska skupstina.

B. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /