subota, 23. maj 1998.

RS CRNE GORE BOJKOTUJE VUCELICA

Jos jednom preti - razlaz

Beograd.- Cinilo se da ce u rukometnom sportu doci do izvesnog pomaka napred kada je na celu doslo do promena. Za predsednika UO izabran je Milorad Vucelic, pre svega politicar, ali i covek koji je u mladosti imao veze sa rukometom. Ali, ni start ni nastavak rada nisu protekli bez “udarnih rupa". Bilo je otpora u Crnoj Gori, ali je Vucelic na diplomatski nacin uspeo da tu prvu prepreku nekako prebrodi. Zatim je dosla uzbudljiva zavrsnica muskog plej-ofa, mnogo emocija izlili su Cetinjani (nekad s pravom, nekad ne), a sve se zavrsilo pretnjama u stilu “evo vam takmicenje i sve pa igrajte srpsku ligu, mi vise necemo ovo trpeti".

Da nesto ne valja potvrdio je i sastanak Upravnog odbora RSJ koji je odrzan u cetvrtak. Veoma vazan, jer se raspravljalo o premijama za medalje na EP u Italiji, kao i o neuspehu nase zenske reprtezentacije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Holandiji krajem godine. Ovaj sastanak bojkotovali su crnogorski predstavnici. Radovan Nikolic, Novica Vuckovic, Radomir Djurdjic i Dragan Raznatovic se nisu pojavili u Beogradu, a u kancelariju RSJ stiglo je samo pismo u kome se navode razlozi za bojkot u radu najviseg organa RSJ.

“Odluke se ne donose glasanjem, nema ranije utvrdjenog dnevnog reda vec se problemi resavaju ad hok, nije ispostovan dogovor da se potpredsednik UO izabere iz redova RS CG, a zamerke se odnose i na smenu nekolicine ljudi iz vrha RSJ.

Nema sumnje da ce daljim zaostravanjem odnosa u sferi unutrasnje politike - izmedju dve federalne jedinice i sport poceti da trpi izvesne pritiske koji ce se samo uvecavati. Vec sada nije izvesno da li ce sportisti i klubovi Crne Gore na jesen i dalje biti u jugoslovenskom sportu? Zar sve ovo ne lici na pocetak devedesetih?

S. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /