subota, 23. maj 1998.

REPREZENTACIJA DOPUTOVALA NA PALIC, GDE CE SE PRIPREMATI DO 28. MAJA

Stigao Savicevic, Rankovic povredjen

Beograd. - Odlaskom jugoslovenske reprezentacije na Palic, juce pre podne iz Beograda i prvim popodnevnim treningom na terenima ovog izletista zvanicno je poceo prvi deo priprema “plavih" za Svetsko prvenstvo u Francuskoj. Drugi deo obavice se u Svajcarskoj. Tamo cemo biti manje na meti znatizeljnih i moci cemo u mirnijoj atmosferi da sprovedemo ono sto smo planirali. Takodje, po dolasku u Francusku 9. juna, imacemo jos pet dana da se spremimo za prvi mec na Sampionatu (Iran) - rekao je juce, pre polaska na Palic, selektor Slobodan Santrac.

Na put je krenulo 22 igraca: Kralj, Lekovic, Mirkovic, Djorovic, Djukic, Mihajlovic, Saveljic, Nadj, Komljenovic, Petrovic, Stojkovic, Jokanovic, Govedarica, Jugovic, Stevic, Brnovic, Stankovic, Milosevic, Kovacevic, Drobnjak, Ognjenovic i Rankovic. Juce popodne pridruzio im se Savicevic, sutra stize Mijatovic a prekosutra Drulovic. Golman Jevric ce sa turneje po Kini stici na dan utakmice sa Nigerijom.

- Prvi cilj sam ispunio, Minhen je ostao u Bundes-ligi. Da smo ispali bila bi mi to velika mrlja u karijeri jer nikada nisam igrao u Drugoj ligi. Sada mi je cilj da se sto bolje priremim i ponudim Santracu “svoje usluge" - kaze Miroslav Stevic.

Zna se da je Santrac pozvao trojicu igraca vise nego sto ce prijaviti FIFA, 2. juna. Koga ce selektor precrtati ostaje da se vidi ali izgleda da ce imati jednu dilemu manje. Naime, Zoran Rankovic, najbolji strelac sampiona Obilica, stigao je na pripreme - povredjen.

- Zeleo sam da otkazem Santracu ali sam odlucio da idem na Palic i pokusam da se oporavim. Ulozicu maksimalan napor i pokusati da treniram - nezadovoljan je Rankovic.

Domacin na Palicu ucinio je sve kako bi se “plavi" sto bolje osecali. Smesteni su u hotelu “Jezero" koji je za ovu priliku posebno doteran, tu su i saune sa termalnom vodom, sredjen je i Sportski centar, cak je pojacan i signal za mobilnu telefoniju...

- Nama je cast sto ce se reprezentativci pripremati kod nas, kao sto je to bilo uoci baraznih meceva sa Francuskom. Nadam se da cemo i sada biti srecne ruke - kaze generalni direktor “Elita" (u cijem se sklopu nalazi “Jezero"), Milan Brkljac.

B. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /