subota, 23. maj 1998.

IZNENADJENJE U UDRUZENJU “SPEKTAR" IZJAVOM MINISTRA MATICA

Naknadna prica o kriterijumima za frekvencije

Beograd, Beta. - Udruzenje za razvoj privatne radio difuzije “Spektar" saopstilo je juce da nije znalo da su frekvencije za radio i TV stanice deljene “po tehnickim i komercijalnim kriterijumima" kao sto je to nedavno izjavio savezni ministar za informisanje Goran Matic.

“Izjava saveznog ministra da su frekvencije deljene prema tehnickim i komercijalnim kriterijuma jeste otkrice za koje prvi put cuju vlasnici privatnih elektronskih medija. Oglas za dodelu frekvencija nije sadrzao nikakve kriterijume", navodi se u saopstenju. “Spektar" je saopstio da 35 njegovih clanica nije dobilo dozvole za koriscenje frekvencije, “medju kojima vecina ima kvalitetne i otvorene informativne kulturne i druge programe".

“Kakvi su to komercijalni kriterijumi na osnovu kojih se selu poput Velikog Popovica sa 1768 stanovnika dodeljuju tri radijska i jedan televizijski program", navodi se u saopstenju. Dodaje se da se ne zna po kojim su tehnickim kriterijumima dodeljivane frekvencije, jer su ih dobile kuce koje umesto studija i opreme imaju samo 'papire', a da su istovremeno iz radiodifuznog sistema izbacene stanice koje emituju program vise godina.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /