subota, 23. maj 1998.

HADZI DRAGAN ANTIC DIREKTOR AD “POLITIKA" ZAPOCEO NOVU SERIJU OBRACUNA SA NEPOSLUSNIMA

Dugogodisnje novinarke D. Radovic i V. Vukotic dobile otkaz

Beograd. - Dugogodisnje novinarke lista “Politika" Danica Radovic i “Politika Ekspres" Visnja Vukotic dobile su otkaz, saopsteno je juce agenciji Beta. Visegodisnji novinar kulturne rubrike lista “Politika" Danica Radovic izjavila je juce da joj je otkaz, koji je potpisao direktor AD “Politika" Hadzi Dragan Antic, urucen pre pet dana zato sto je ucestvovala u proslogodisnjim gradjanskim protestima. “Formalno sam otpustena pod obrazlozenjem da bez saglasnosti poslodavca radim u privatnoj radnji, a to je kozmeticka radnja koju sam pre dve godine nasledila od majke", kaze Radovic.

“Jedan od razloga je sigurno i to sto sam tokom proslogodisnjih protesta za dnevnik “Nasa Borba" izjavila da ne moze jedan covek da unisti vekovnu tradiciju lista koji je vise od toga", rekla je Radovic. Ona je kazala da su posle protesta, grupi od 30 novinara u “Politici" drasticno smanjene plate zbog cega je direktora kompanije Hadzi Dragana Antica tuzilo cetiri novinara. “Troje je, medjutim, pred izricanje presude odustalo od tuzbe tako da sam u tom procesu ostala sama protiv "Politke“, rekla je Radovic i dodala da je 9. aprila, kada je bilo poslednje rociste, sudija obecao da ce presudu naknadno dostaviti.

“Umesto presude dobila sam otkaz kao i koleginica iz 'Politike Ekspres' Visnja Vukotic, supruga suvlasnika i glavnog urednika 'Glasa javnosti', koja je otpustena pod obrazlozenjem da je suvlasnik drugog “konkurentskog" lista", kazala je Radovic. Advokati “Politike", kaze ona na sudu nisu podneli ni jedan akt na kojem je zasnovana odluka o smanjenju plate i istakla da ce o otkazima obavestiti predsednicu medjunarodnog Komiteta za zastitu novinara Kati Marton.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /