ponedeljak, 25. maj 1998.

Napadi na objekte i pripadnike Vojske Jugoslavije

Beograd, Beta. - Naoruzane albanske grupe u petak su pre podne napale organe obezbedjenja drzavne granice na karauli Morina i jedinicu Vojske Jugoslavije (VJ) koja je vrsila snabdevanje granicnih jedinica u rejonu Potok-Molic, javila je danas drzavna televizija.

Prema Radio televiziji Srbije (RTS), “napad na jedinicu VJ izvrsen je iz dva bunkera i tri utvrdjene zgrade". Dodaje se da je “jedinica VJ odgovorila na vatru i unistila bunkere a nakon toga nastavila sa izvrsenjem zadataka na snabdevanju karaule". Prema drzavnoj televiziji, “za vreme napada na jedinicu VJ posmatraci OEBS-a su sa albanske strane posmatrali dubinu nase teritorije i napad siptarskih terorista na pripadnike VJ". U izvestaju se kaze da je i danas po podne “izvrsen napad na jedinicu VJ, koja se vracala sa karaule Morina nakon izvrsenog snabdevanja, kada su siptarski teroristi napali pripadnike VJ unakrsnom vatrom iz sela Popovac i Smonica".

“Siptarski teroristi su otvarali vatru iz automatskog i snajperskog naoruzanja, minobacaca i bestrzajnog topa iz nekoliko bunkera i utvrdjenih zgrada", javila je RTS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /