ponedeljak, 25. maj 1998.

POSLE NEOPOZIVIH OSTAVKI POTPREDSEDNIKA SKUPSTINE GRADA NISA ZIVOTE MILOSAVLJEVICA

Neozbiljnost u korist socijalista

Neopozive pismene ostavke potpredsednika SG mr Zivote Milosavljevica na ovu gradsku funkciju i clanstvo u SPO, koje je podneo jos prosle srede, mogle bi da postanu ozbiljan ispit politicke zrelosti i za lokalnu vlast i za niski SPO

Nis. - Do zakljucenja ovog izdanja u niskom SPO trajao je vanredni sastanak celnika ove stranke “predvodjenih" predsednikom gradske vlade (i potpredsednikom Okruznog odbora SPO) Branislavom Jovanovicem i predsednikom GO SPO dr Ninoslavom Stojadinovicem sa podnosiocem nepozive ostavke.Prema dostupnim informacijama,Milosavljevic je ostao pri odluci o ostavkama,ali nije iskljucio ni mogucnost kompromisnog resenja koje ne bi stetilo SPO.

Posto je Milosavljevic ovakve ostavke podneo i Skupstini grada i SPO “iznenada" i gotovo u “tajnosti" i posle toga otisao iz grada,do sada se mogla cuti samo njegova krajnje kratka potvrda da je to ucinio i najava da ce “uskoro" o tome “najverovatnije kroz saopstenje" obavestiti javnost.I dok podnosilac ostavke ceka da o necemu sto je uradio pre pet dana obavesti javnost,a predstavnici niskog SPO tvrde da stvar nije konacna,niski socijalisti su vec juce u prepoznatljivom:ofanzivnom i drskom maniru reagovali na nju.

“To nismo zeleli da obelodanimo jer ostavke nisu jos zavedene i nisu zvanicne.Milosavljevic je dugogodisnji clan SPO i clan Glavnog odbora stranke i njegovo znanje i iskustvo su za nas dragoceni. Necemo se pomiriti sa tom njegovom namerom i pokusacemo da ga odgovorimo", rekao je proslog vikenda novinarima predsednik gradske vlade (i potpredsednik Okruznog odbora SPO) Jovanovic. Predsednik gradskog odbora SPO dr Ninoslav Stojadinovic je juce pre sastanka sa Milosavljevicem rekao da je “tacno" da je on podneo neopozivu ostavku na clanstvo u SPO, uz preporuku da ova stranka iz svojih redova pronadje “mladjeg i agilnijeg" predstavnika za mesto potpredsednika grada.

Efikasno i slavodobitnicko reagovanje niskih socijalista, koji su i javno saopstili da su “spremni na sve" kako bi srusili sadasnju lokalnu vlast,trebalo bi da predstavlja najveci samar niskom SPO i PO “Zajedno", koji su pokazali nedostatak strategije i taktike u ovakvoj, svakako vanrednoj prilici, olicen najpre u cutanju o ostavci vaznog funkcionera,pa nespretnim tvrdnjama da je ona “nezvanicna" i “promenljiva" uprkos tome sto je “neopoziva".

I sve to u vreme kada, prema nezvanicnim obavestenim izvorima iz niske SPS, ova stranka opet ozbiljno razmislja o pokretanju inicijative za uvodjenje prinudne uprave u gradu kako bi obezbedila svoju organizaciju i kontrolu narednih lokalnih izbora i izvesniji pobednicki rezultat. Ovaj izvor tvrdi da se cak ne iskljucuje ni alternativna mogucnost: predizborno hapsenje nekih od vaznih gradskih funkcionera iz PO “Zajedno", pod optuzbama da su privredno i finasijski “zgresili".

Z. Miladinovic

Ostavka rezultat neslaganja

“Ostavka gospodina Zivote Milosavljevica je normalan,ocekivan i castan cin zbog svega sto se vec godinu dana desava u Skupstini grada Nisa. Ova ostavka je ocigledno rezultat neslaganja gospodina Milosavljevica sa svim sto se dogadja u vrhu te nenarodne vlasti. Ostavka znaci i pocetak kraja nedemokratske,nesposobne, korumpirane i za kratko vreme iskompromitovane gradske vlasti u koju su gradjani vec odavno izgubili poverenje", naveo je u jucerasnjoj izjavi za javnost predsednik GO SPS u Nisu Goran Nikolic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /