ponedeljak, 25. maj 1998.

MILAN MILUTINOVIC, PREDSEDNIK SRBIJE

Srbija ima triput vise hrane nego sto joj treba

Novi Sad, Beta. - Predsednik Srbije Milan Milutinovic izjavio je u subotu da “drzava koja ima ovakvu poljoprivredu moze biti sigurna u svoju buducnost". “Imamo hrane trostruko vise nego sto nam treba i mozemo biti sigurni u svoju buducnost i jacinu svoje zajednice", rekao je Milutinovic na konferenciji za novinare na 65. Medjunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. On je ocenio da je vlada Srbije uradila “dosta" na planu poljoprivrede, ali da se mora uraditi “jos vise".

“Blizu smo da napravimo poresku reformu, ciji je koncept u izradi i cija je sustina da imamo sto veci broj obveznika, a sto manje poreze", rekao je Milutinovic. On je dodao da ubuduce poljoprivredni proizvodjac treba odmah da dobije pare za ono sto je proizveo, sto do sada nije bio slucaj zbog “objektivnih okolnosti" u kojima se SR Jugoslavija nalazila.

“Potreban nam je dobar agrarni budzet da bismo imali bolja ulaganja u poljoprivredu, a ne samo kroz kompenzacije kao do sada", rekao je Milutinovic. On je istakao da ce Srbija ove godine imati dosta hrane za izvoz i da ce prihod od ostvarenog izvoza iznositi 600 miliona americkih dolara.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /