ponedeljak, 25. maj 1998.

BOZIDAR GAZIVODA, BIVSI SAVEZNI MINISTAR FINANSIJA

Kontic je bio i protiv Jugoslovenske televizije

Podgorica. - Prema misljenju Bozidara Gazivode, smijenjenog saveznog ministra finansija, rusenje saveznog premijera Radoja Kontica posljedica je toga sto on nije "dozvoljavao da se desavaju stvari koje bi mogle da ugroze jugoslovensku opciju, koncept federalizma i, konacno, interes i ravnopravnost Crne Gore".

- Kontic nije bio za uvodjenje vanrednih mjera u Crnoj Gori, kazao je Gazivoda u intervjuu za nedjeljno izdanje "Pobjede". "Posljednja kap u prepunoj casi" Konticevih navodnih grijeha bilo je to sto se usprotivio tzv. jugoslovenskoj televiziji, odnosno nacinu na koji je tu stvar htio da "provuce" savezni sekretar za informacije.

Prema Gazivodinom misljenju, rijec je o pokusaju da se preko Jugoslavije protezira "julovska" politicka opcija, "s ciljem laznog predstavljanja Jugoslavije u Crnoj Gori". "Ko se iole razumije u tu oblast, jasno mu je da se radi o diverziji na informacije", konstatuje Gazivoda.

Bivsi savezni ministar finansija je dodao da "dosta naivno i smesno deluju price o kriminalu u Crnoj Gori, avionima, bananama u poredjenju sa "onim sto se desava gore s ministrima, politicarima, visokim policijskim sluzbenicima".

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /