utorak, 26. maj 1998.

KO SVE UCESTVUJE NA LOKALNIM IZBORIMA U CRNOJ GORI 31. MAJA

Potvrdjeno 149 lista

Najvise konkurenata ima u Herceg Novom (10), a najmanje (pet) u Kotoru, Danilovgradu, Andrijevici, Zabljaku i Budvi

Podgorica. - U sklopu parlamentarnih izbora gradjani Crne Gore ce 31. maja glasati i za opstinske skupstine. U opstinskim izbornim komisijama ukupno je potvrdjeno 149 lista koalicija i stranaka. Najvise konkurenata na lokalnu vlast ima u Herceg Novom (deset), a najmanje (pet) u Kotoru, Danilovgradu, Andrijevici, Zabljaku i Budvi.

Socijalisticka narodna partija Crne Gore i Srpska radikalna stranka “Dr Vojislav Seselj" predale su liste u svim opstinama, dok su stranke iz koalicije “Da zivimo bolje - Milo Djukanovic" u nekim opstinama isle pojedinacno. Demokratska partija socijalista samostalno nastupa u Baru, Zabljaku, Pluzinama, Rozajama, Tivtu, Ulcinju i Cetinju, Socijaldemokratska partija u Baru, Plavu, Rozajama, Tivtu, Ulcinju, Cetinju i Herceg Novom, a Narodna stranka u Baru, Tivtu i na Cetinju. Interesantno je da u Herceg Novom zajednicki pod nazivom “Da zivimo bolje - Milo Djukanovic" nastupaju DPS i Narodna stranka, bez socijaldemokrata koji smatraju da u ovoj opstini i sami mogu osvojiti odredjeni broj odbornickih mandata.

Liberalni savez Crne Gore prijavio je svoje liste u svim opstinama osim andrijevackoj i savnickoj, dok Srpska narodna stranka dr Bozidara Bojovica nije zainteresovana za lokalnu vlast u Ulcinju, Rozajama, Plavu i na Cetinju. Bojovic se u Baru udruzio sa Srpskom demokratskom strankom, Srpskom narodnom obnovom i Otadzbinskom strankom, a u Kolasinu sa koalicijom “Za srpstvo" koju cine Srpska demokratska stranka dr Novice Vojinovica i Otadzbinskom strankom Acima Visnjica. Ova koalicija ucestvuje jos na lokalnim izborima u Bijelom Polju, Mojkovcu, Niksicu, Pluzinama, Podgorici i Tivtu.

Jugoslovenska levica provjerice svoju snagu medju gradjanima Andrijevice, Berana, Niksica, Pluzina, Pljevalja, Podgorice i Savnika, a SKJ - komunisti Crne Gore u Beranama, Kolasinu, Mojkovcu, Niksicu, Podgorici, na Cetinju i u Herceg Novom.

Demokratski savez u Crnoj Gori bori se za lokalnu vlast u Baru, Plavu, Rozajama i Ulcinju, a Demokratska unija Albanaca u Podgorici, Ulcinju i Plavu. Stranka demokratske akcije nadmece se u Bijelom Polju, Beranama, Plavu, Pljevljima, Rozajama, a koalicija “Lista udruzenih Muslimana - Bosnjaka" u Beranama i Rozajama.

Srpska narodna obnova - Petar Kljajevic okusace srecu u Bijelom Polju, a Stranka deviznih stedisa u Herceg Novom. U ovoj opstini konkurisu i dvije liste gradjana: “Za opstinu kakvu zelite - Stefan Susic" i Grupa nezavisnih gradjana - dr Djordje Budec.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /