utorak, 26. maj 1998.

REZULTATI DJUKANOVICEVE POSETE MOSKVI

Ruski konzulat u Crnoj Gori

Prema saznanjima agencije Beta iz ruskih diplomatskih izvora, Beograd je pokusao da spreci susret Mila Djukanovica sa sefom ruske diplomatije Jevgenijem Primakovim

Moskva, Beta. - Ministar inostranih poslova Rusije Jevgenij Primakov rekao je crnogorskom predsedniku Milu Djukanovicu da je ruski premijer Sergej Kirijenko 20. maja potpisao ukaz o otvaranju konzulata Rusije u Crnoj Gori. Agencija Beta saznaje da je Primakov o tome obavestio Djukanovica za vreme njegove posete Moskvi proslog petka. Primakov i Djukanovic razgovarali su tada sat i po. Primakov je Djukanovicu rekao da su “bilateralni odonsi Rusije i Crne Gore odlicni" i da je Moskva “spremna da ih i dalje razvija". To sto je ukaz potpisan pre izbora u Crnoj Gori ocenjuje se u politickim krugovima kao “indirektna podrska Djukanovicu na izborima".

Prema saznanjima agencije Beta iz ruskih diplomatskih izvora, Beograd je pokusao da spreci susret Mila Djukanovica sa sefom ruske diplomatije Jevgenijem Primakovim. Odmah nakon saopstenja da ce predsednik Crne Gore posetiti Moskvu i razgovarati sa sefom ruske diplomatije, Beograd je “ulozio ogroman napor", i u Beogradu i u Moskvi, ne bi li ubedio rusku stranu da otkaze razgovor.

“Beograd umesto da radi konstruktivno i na razvoju srpsko-ruskih odnosa, svu svoju energiju ulaze u destruktivne napore da spreci razvoj crnogorsko-ruskih odnosa", rekao je agenciji Beta crnogorski ministar inostranih poslova Branko Perovic. Poseta Djukanovica Moskvi organozovana je bez ucesca ambasade SRJ. Kako se saznaje, ambasador SRJ u Moskvi Danilo Z. Markovic trazio je u petak ujutro u ruskom MIP da susreta Djukanovic-Primakov ne bude. Markovica je primio sef sektora za SRJ u MIP-u.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /