utorak, 26. maj 1998.

PREMA SAOPSTENJU JUGOSLOVENSKE LEVICE

Pripadnici MUP-a Crne Gore pucali na Markovica i Simovica

Beograd, FoNet. - Jugoslovenska levica (JUL) u saopstenju tvrdi da je juce na putu Bijelo Polje-Mojkovac iz vozila Ministarstva unutrasnjih poslova Crne Gore otvorena vatra na automobil u kome su se nalazili zamenik predsednika Direkcije JUL-a Ivan Markovic i clan Biroa direkcije Svetozar Simovic. “Niko nije povredjen i, osim ostecenja vozila, jedina posledica je novi pucanj na slobode i prava gradjana u ovoj federalnoj jedinici", kaze se u saopstenju JUL-a.

Takodje se navodi da su pre otvaranja vatre pripadnici MUP-a Crne Gore vise puta zaustavljali, legitimisali i pretresali Markovica i Simovica. Pucano je iz vozila MUP-a Crne Gore, koja su sve vreme pratila kola Markovica i Simovica, kaze se u saopstenju i dodaje: “Ovo je ucinjeno u cilju zastrasivanja, posto su Markovic i Simovic odbili da, kako im je naredjeno, 'napuste crnogorsku drzavu'".

U saopstenju se navodi i da je koordinatoru JUL-a za Crnu Goru Ratku Krsmanovicu preceno i da mu je receno da ce biti likvidiran. “Direkcija JUL-a od juce ne moze da stupi u kontakt sa Krsmanovicem, koji se nalazi u Crnoj Gori. JUL moli za pomoc Savezno ministarstvo unutrasnjih poslova", kaze se u saopstenju.

Crnogorska policija demantuje JUL

Beograd, Beta. - Visoki zvanicnik crnogorske policije demantovao je juce tvrdnje Jugoslovenske levice (JUL) da su pripadnici Ministarstva unutrasnjih poslova Crne Gore pucali na vozilo u kojem su se nalazili zamenik predsednika Direkcije i clan Biroa Direkcije Ivan Markovic i Svetozar Simovic. “To nema veze sa pameti. Mi smo tu da stitimo gradjanje i njihovu licnu i imovinsku sigurnost", rekao je Pejanovic.

JUL podneo krivicnu prijavu protiv Marasa

Beograd, FoNet. - Pres centar Jugoslovenske levice (JUL) saopstio je sinoc da je JUL podneo krivicnu prijavu protiv ministra unutrasnjih poslova Republike Crne Gore Vukasina Marasa. U saopstenju, se navodi da je "krivicna prijava podneta zbog napada koji su pripadnici ministarstva na cijem je celu Maras, izvrsili na funkcionere JUL-a Ferida Hamidovica, Svetozara Simovica i Ivana Markovica".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /