utorak, 26. maj 1998.

PREDSEDNIK ALBANIJE O RAZGOVORIMA VLADE SRBIJE I KOSOVSKIH ALBANACA

Dijalog je varka koju ce Beograd iskoristiti

Tirana, Beta-Rojters. - Albanski predsednik Redzep Mejdani izjavio je juce da je dijalog izmedju predstavnika jugoslovenskih vlasti i kosovskih Albanaca “varka koju ce Beograd iskoristiti" ukoliko se ne imenuje medjunarodni posrednik. Mejdani je u intervjuu koji je dao agenciji Rojters u Tirani rekao da je predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic vise zainteresovan za predstojece izbore u Crnoj Gori nego za pronalazenje resenja za kosovsku krizu.

“Milosevic odrzava situaciju na ovom nivou kako bi dijalog ostao bez rezultata i kako bi se odlozilo resenje krize", rekao je albanski predsednik. “Ovaj dijalog je varka koja za cilj ima odlaganje resenja situacije (na Kosovu), a bez posrednika ta igra ce se nastaviti i to u Milosevicevu korist", ocenio je Mejdani. On je rekao da je medjunarodni pritisak preko potreban za zaustavljanje nasilja na Kosovu.

“Odrzavanje dijaloga dok se krvoprolice nastavlja znaci da je to samo fasada", rekao je Mejdani. On je ponovio zalaganje albanskih vlasti za razmestanje medjunarodnih snaga na Kosovu. “Zakasnela odluka medjunarodne zajednice o upucivanju trupa kostace mnogo vise, a vreme istice", upozorio je Mejdani i dodao da u slucaju rata nece stradati samo kosovski Albanaci i Albanija, vec i “ceo region i ostatak Evrope. To ce biti mnogo veca verzija Bosne".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /