utorak, 26. maj 1998.

MILOS BACANOVIC, AJ-SI-EN JUGOSLAVIJA

Nema dovoljno lekova zbog velikog duga Fonda

Beograd, Beta. - Isporuke lekova ICN (Aj-Si-En) Jugoslavije na domace trziste znatno su smanjene nakon devalvacije dinara, izjavio je juce direktor marketinga i prodaje te kompanije Milos Bacanovic.

U odnosu na mart, ICN je smanjio isporuke lekova za cak deset puta, rekao je Bacanovic i dodao da je to “pre svega, posledica naraslih potrazivanja od republickog Fonda za zdravstvo, koja iznose oko 200 miliona dolara". On je istakao da se lekovi “isporucuju redovno, svima koji mogu da plate". Prema njegovim recima, u ICN-u svih lekova i farmaceutskog materijala ima dovoljno na zalihama, a veci deo tekuce proizvodnje je preusmeren na izvoz.

“Posle devalvacije, Savezna vlada je korigovala cene lekova, ali, buduci da su pojedini lekovi pojeftinili, a drugi poskupeli, u proseku ukupno poskupljenje iznosi svega jedan odsto", kazao je Bacanovic. Isicuci da su cene lekova na istom nivou duze od dve godine, on je rekao da farmaceutska industrija, kao visoko uvozno zavisna grana, ima ogromne gubitke.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /