sreda, 27. maj 1998.

ZA PARLAMENTARNE IZBORE U CRNOJ GORI

Odstampano 472 hiljade glasackih listica

Podgorica. - U stampariji “Obod" na Cetinju, preksinoc je zavrseno stampanje listica za parlamentarne izbore u Crnoj Gori, zakazane za 31. maj. Odstampano je 472 hiljade glasackih listica, od cega ce jedan dio predstavljati rezervu, u zavisnosti od konacnog broja biraca.

Stampanju glasackih listica prisustvovali su predstavnici podnosilaca izbornih listi, OEBS-a, Helsinskog komiteta za ljudska prava i Medjunarodne fondacije za izborne sisteme iz Vasingtona. Kao sto je predvidjeno Zakonom o izboru odbornika i poslanika, glasacki listici imaju svoj zastitni znak i ovjereni su pecatom Republicke izborne komisije. Na poledjini glasackih listica, u zavisnosti od toga za koju su opstinu namijenjeni, bice udaren pecat opstinske izborne komisije, sa nazivom opstine i birackog mjesta. Predvidjeno je da glasacki listici budu ovjereni i pecatima birackih odbora.

Posredstvom Medjunarodne fondacije za izborne sisteme iz Vasingtona, u nedelju su iz Kanade stigli sprej i opticki citaci, koji ce biti korisceni na izborima.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /