sreda, 27. maj 1998.

MIROVNE SNAGE SFOR POD NOVOM SUMNJOM DA SU U BIH KORISTILE MREZU MLADIH PROSTITUTKI

I portugalski vojnici u “slatkom zivotu"

Dragisa Popovic
specijalno za “Nasu Borbu" iz Lisabona

Pripadnici Severne brigade SFOR, medju kojima i pripadnici piortugalskih oruzanih snaga, stacioniranih nedaleko od stadiona Kosevo u Sarajevu, osumnjiceni su da su koristili mrezu malo9letnih prostitutku u Bosnji. Tu vest je pre dva dana objavilo vise lisabonskih radio stanica i nekoliko dnevnika, napominjuci da kraj vojnih kvartela postoji organizovana trgovina “belim robljem" jos nepunoletnih devojaka.

Klupko je pocelo da se odmotava kada je iz Spanije stigao podatak, koji kako se tvrdi, potice iz sedista obavestajne sluzbe (CESID), da su “veoma mlade devojke podvodjene bez reagovanja lokalne policije i primoravane da opsluzuju pripadnike Severne brigade".

“Povremeno su Portugalci i Egipcani imali odnose sa organizovanom grupom prostitutki pod okriljem mafije Zaniar koja se za vreme gradjanskog rata bavila sumnjivim i unosnim poslovima kao sto su prodaja benzina, cigareta, namirnica i drugih artikala", tvrdi list “El mundo".

Devojke su primoravane da udju u svet prostitucije i da je sve obavljeno pod vestom rukom makroa koji su odredili “tarifu" od cetiri hiljade eskudosa (40 nemackih maraka). Posao je organizovan nocu u kvalitetima

Severne brigade, nedaleko od muslimanskog reona Zetra. Svestranu pomoc pripadnicima mafije, organizatorima tih “orgija naslade", pruzali su pripadnici italijanske brigade koji su - prema informacijama iz obavestenih krugova - obilato koristili posete lepotica iz Sarajeva.

Sineski naredio istragu

Sarajevo, Beta. - Komandant Sfora Erik Sinseki naredio je istragu o umesanosti pripadnika Sfora u deciju prostituciju, izjavio je portparol medjunarodnih mirovnih snaga u BiH Piter Klark. Klark je juce za sarajevsko “Oslobodjenje" izjavio da do sada nije pronadjeno nista sto bi moglo da potvrdi opuzbe o umesanosti vojnika Sfora u deciju prostituciju, ali da je na zahtev vojnih vrhova Francuske i Italije, ciji su pripadnici optuzeni, general Sinseki naredio istragu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /