sreda, 27. maj 1998.

U CRNOJ GORI

JUL povlaci sve izborne liste

Beograd, Beta. - Jugoslovenska levica (JUL) povukla je juce izborne liste i odustala od ucesca na izborima u Crnoj Gori, zakazanim za 31. maja, javio je juce Radio Beograd. Funkcioneri JUL u Crnoj Gori Mileta Sokovic i Zoran Babic saopstili su da ta partija povlaci izborne liste na svim nivoima u Crnoj Gori, “zbog neregularnih predizbornih uslova i odsustva elementarnih demokratskih principa".

Na konferenciji za novinare u Podgorici oni su saopstili da “nevidjeni oblici nasilja i fizickog nasrtaja na aktiviste JUL-a, prevazilaze sve granice nepodnosljivosti". “U potpuno neregularnoj atmosferi, izbori ne mogu da budu demokratski, fer i posteni", ocenili su Sokovic i Babic i dodali da “nema tog broja poslanickih mandata koji bi mogli da nadoknade zivot bilo kog pripadnika ili ucenika promotivnih akupova JUL-a".

Funkcioneri JUL su pozvali clanove i simpatizere da izadju na izbore i da glasaju “za one snage koje se bore za Jugoslaviju i koje su protiv kriminala i policijskog i svakog drugog terora". JUL u Crnoj Gori juce je otkazao i sve promotivne skupove koji su bili najavljeni u toj republici.

TVRDNJA ZORANA BABICA, IZ JUL U CRNOJJ GORI

Ratko Krsmanovic nestao pre dva-tri dana

Podgorica, Beta. - Clan uzeg rukovodstva Jugoslovenske levice (JUL) u Crnoj Gori Zoran Babic izjavio je juce da je koordinator JUL-a za tu republiku Ratko Krsmanovic “nestao". Babic nije precizirao kada je Krsmanovic “nestao", ali je rekao da se to dogodilo “pre dva-tri dana".

On je rekao da JUL nije ni pokusao da stupi u kontakt sa crnogorskom policijom i obavesti je o Krsmanovicevom nestanku posto “imaju lose iskustvo sa njima". JUL je dan ranije saopstio da ne moze da stupi u kontakt sa Krsmanovicem i da mu je “crnogorska policija pretila likvidacijom". Crnogorska policija je demantovala te tvrdnje JUL-a i ocenila ih kao “tesku dezinformaciju".

Na konferencijama za stampu koje je u protekla dva dana JUL odrzao i koje je crnogorska televizija integralno prenela, nijednom recju nije pomenut Krsmanovicev nestanak.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /