cetvrtak, 28. maj 1998.

U ORGANIZACIJI AGENCIJE “PUBLICART"

Kampanja protiv narkomanije

Agencija za marketing i medijsku promociju “PublicART" iz Beograda pokrenuce od prvog juna najvecu do sada medijsku kampanju protiv upotrebe droga. Cilj ove akcije je da se omladina na pravi nacin informise o stetnim posledicama uzimanja narkotika. Jedan od osnovnih uzroka porasta narkomanije je, kako smatraju u ovoj agenciji, nedovoljna obavestenost i neadekvatna edukacija mladih. Agencija ce u svojoj kampanji saradjivati sa timom strucnjaka iz oblasti vezanih za problem narkomanije.

Problem ce se predstaviti na originalan nacin. Izradom i distribucijom stampanog materijala. Na javnim mestima bice polepljeno 20 hiljada plakata, po skolama i fakultetima pet hiljada luksuznih kolor plakata veceg formata. Oko 20 hiljada luksuznih kolor flajera bice podeljeno po diskotekama, nocnim klubovima, kaficima, skolama...Bice postavljene internet prezentacije sa sadrzajem kampanje. Na TV kanalima vrtece se pet namenskih spotova, a na radio stanicama pet dzinglova od po 25 do 30 sekundi. Medijski sponzori su sve radio i TV stanice na teritoriji Beograda. Beogradska grupa “Prototip" u saradnji sa afirmisanim beogradskim muzicarima za ovu priliku snimice muzicku numeru edukativnog karaktera. U okviru kampanje organizovace se koncerti nasih popularnih bendova.

Novcem, zaradjenim odrzavanjem ovih koncerata, pomocice se Zavod za lecenje bolesti zavisnosti. Akciju ce dopuniti strucnjaci iz Zavoda za lecenje bolesti zavisnosti i “Dr Stevan Petrovic" odrzavanjem javnih tribina i predavanja. Ukoliko se ova kampanja pokaze kao uspesna prosirice se na republicki i savezni nivo.

T. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /