petak, 29. maj 1998.

ZAVRSNI PREDIZBORNI SKUP LIBERALNOG SAVEZA CRNE GORE U PODGORICI

Jugoslavija sa Milosevicem ili bez njega gusi i Crnu Goru i Srbiju

Podgorica. - “Momire i Milo, dosta je bilo!", porucili su sinoc pristalice i simpatizeri Liberalnog saveza Crne Gore sa svoga zavrsnog predizbornog skupa odrzanog na podgorickom Trgu Ivana Milutinovica, kome je prisustvovalo oko sedam-osam hiljada gradjana iz svih krajeva Crne Gore.

Pustajuci golubove da polete u nebo, politicki lider Liberanog saveza Slavko Perovic je simbolicno, kako je naglasio, najavio “pobedu mira i srece u Crnoj Gori". On je svojim glavnim politickim protivnicima “Milu i Momiru" porucio da liberali vise ne pristaju na podjele. “Necemo novi rat u Crnoj Gori", rekao je Perovic. U svojoj poruci biracima, on je naglasio da 31. maja “vjeruju vlastitim ocima, uhvate ritam svoga srca, zanjisu kolijevku, okrenu se i pogledaju Lovcen, Rumiju, Durmitor i da glasaju za zoru nade, za sebe... Ne moras se u svemu slagati sa nama, ucini to, pomogni nam da vise nikad ne odlucuju o nasim sudbinama, pomogni nam da nas vise nikad ne cine jadnima" , rekao je Perovic.

On je dodao da Bulatoviceva i Djukanoviceva Jugoslavija “sa ili bez Milosevica" gusi i Crnu Goru i Srbiju da slobodno zapjevaju svoje himne: “Oj svijetla majska zoro, majko nasa Crna Goro", odnosno “Boze, pravde" pa da “saradjuju kao braca, kao ljudi". Perovic je istakao da crnogorski liberali “nijesu separatisti, vec crnogorske patriote i integralisti, obnovitelji Crne Gore".

Na skupu je govorio i Rasel Dzonson, lider liberalne grupe u Savjetu Evrope. On je podvukao da je politicki lider Liberalnog saveza Crne Gore Slavko Perovic “covjek cije se postenje ne moze dovesti u pitanje i da za razliku od drugih on ima ciste ruke". “On je taj koji ce stati na kraj privilegijama i korupciji u Crnoj Gori", kazao je gospodin Dzonson, pozivajuci prisutne da u “ovom trenutku neophodnih promjena" glasaju za liste Liberalnog saveza Crne Gore.

Prema misljenju Ranka Djonovica, predsjednika Liberalnog saveza, “ove izbore niko ne smije prespavati", i da treba okrenuti ledja podijeljenoj Demokratskoj partiji socijalista. “Ko glasa za neko krilo DPS-a, glasace protiv svoje buducnosti", rekao je Djonovic, dok je portparol liberala Miroslav Vickovic konstatovao da “dojucerasnji najbolji drugovi sada ruse mostove izmedju brace, prijatelja i komsija, podizuci visoke zidove mrznje, uz prijetnju da nam oduzmu gradjanski mir i zivote". “Recimo im da je njihovo vrijeme isteklo, da im je prosao mandat i da vise ne mogu izvoditi neljudske eksperimente nad ovim narodom", rekao je Vickovic.

B. I. Milicic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /