petak, 29. maj 1998.

OKRUZNI SUD U PRIZRENU

Petorici - ukupno 23 godine zatvora

Juce odredjen tridesetodnevni pritvor i pokrenuta istraga, za sest clanova Nezavisne unije studenata

Pristina, Beta. - Petoclana grupa ilegalnog nacionalnog pokreta za Kosovo republiku (NPKR), medju kojima su dvojica drzavljana Albanije, osudjena je juce u Prizrenu na ukupno 23 godine zatvora zbog krivicnog dela podmetanja eksploziva i ilegalnog unosenja municije i naoruzanja iz susedne Albanije.

Najvece kazne dobili su drzavljani Albanije Dzemsit Krasnici (sedam godina zatvora) i Mehmet Mencaj (sest godina zatvora). Njih dvojica zive u Prizrenu gde su, prema optuznici, 4. marta 1997. godine, na spomenik caru Dusanu postavili pet kilograma trotila, a u decembru i januaru ove godine su, zajedno sa ostalim clanovima grupe, dopremili velike kolicine oruzja, bombi, eksploziva i municije iz Albanije.

Na tri godine i sest meseci zatvora osudjeni su Dzevet Berisa, ujedno i clan lokalnog odbora za ljudska prava, i Hajrim Cengaj, dok je na tri godine zatvora osudjen Mursel Malaj.

Okruzni sud u Prizrenu oslobodio je, u nedostatku dokaza, Begusa Bajramija.

Svi osudjeni su zitelji Prizrena i clanovi ilegalne NPKR, a sudjeno im je i za krivicno delo udruzivanja radi neprijatljske delatnosti protiv SR Jugoslavije.

Okruzni sud u Prizrenu pokrenuo je juce istragu i odredio 30-to dnevni pritvor za sest clanova Nezavisne unije albanskih studenata Vise pedagoske skole u Prizrenu. Kod njih su, kako su saopstile lokalne vlasti, u skrovistu pronadjene automatske puske i vise okvira sa municijom.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /