petak, 29. maj 1998.

AKCIJA SFOR

Uhapsen Milojica Kos

Beograd, Beta. - Milojica Kos, zvani Krle, koga su juce uhapsili pripadnici Sfor optuzen je za zlocine protiv covecnosti i ratne zlocine 1992. godine u logoru Omarska, na podrucju Prijedora u severozapadnoj Bosni. Hapsenje Kosa saopstio je generalni sekretar NATO Havijer Solana, a Haski tribunal potvrdio je da su u toku pripreme za njegovo prebacivanje u Hag. Nakon pritvaranja u Hagu iz Tribunala ce biti saopsteno kada ce se Kos pojaviti pred sudom i izjasniti o optuznici. Milojica Kos je jedan od okrivljenih optuznicom protiv Zeljka Meakica i drugih koju je 13. februara 1995. godine podigao tuzilac Ricard Goldston.

Kos je, prema optuznici, bio je jedan od komandira straze u logoru Omarska u koji su srpske snage zatvorile oko 3.000 bosanskih Muslimana i Hrvata, nakon zauzimanja opstine Prijedor u maju 1992. godine.

On je optuzen kao komandant jedne od tri smene straze za zlocine koje su pocinili njemu podredjeni strazari - ubistva, silovanja, mucenja, premlacivanja zatvorenih kao i za stalna ponizenja, neljudske uslove u logoru i stalni strah zatvoreenih od smrti. Kos je zbog toga optuzen za teske povrede Zenevskih konvencija, za zlocine protiv covecnosti i krsenje zakona i obicaja rata. Komandant logora Omarska Zeljko Meakic optuzen je za genocid.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /