subota, 30. maj 1998.

OD JUCE U CRNOGORSKIM BANKAMA

Isplata stare stednje po hiljadu DEM

Podgorica. - Juce su crnogorske banke pocele isplatu stare devizne stednje ciji ulozi sa obracunatom kamatom ne prelaze hiljadu DEM.

Branka Djurickovic, direktor Sektora za poslove sa stanovnistvom podgoricke “Jugobanke", izjavila je da su obezbijedjene potrebne devize za isplatu dvije hiljade stedisa koji u ovoj banci imaju staru deviznu stednju do hiljadu DEM, kao i da se nastavlja sa isplatom stednje do 500 DEM.

Za isplatu oko dvije hiljade svojih deviznih stedisa do hiljadu DEM, Montenegrobanka je, prema rijecima Dragane Garic, direktora sektora za poslove sa stedisama, obezbijedila vise od milion DEM, a Podgoricka banka oko 350.000 DEM.

Prema programu Vlade Crne Gore isplatu stare devizne stednje do jedne hiljade DEM trebalo bi zavrsiti do 15. juna ove godine. Vlada je, inace, obezbijedila 85 odsto svih sredstava, a banke petnaest odsto. Upravni odbor Fonda za razvoj Crne Gore razmatrao je prekjuce principe i modele za rjesavanje problema isplate stare devizne stednje i predlozio da se njome mogu kupovati dionice preduzeca u nominalnom iznosu i prema zvanicnom kursu banke.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /