Dogodilo se na danasnji dan

4. MART

1993. (cetvrtak)

Prekinuta sednica Narodne Skupstine Srbije, posto su radikali insistirali da se u dnevni red uvrsti pitanje o nacionalnom identitetu dr Vojislava Seselja. Advokat Borivoje Borovic saopstio da trag ubicama Aleksandra Knezevica Kneleta “vodi do saveznog Ministarstva unutrasnjih poslova".

1994. (petak)

Optuzena vlasnica stedionice “Zanti" Dragica Vicentic da je prevarila oko 7.000 gradjana za vise od 41 milion maraka. BBC ocenio da su mirovni pregovori za Bosnu u Becu zapali u corsokak i da ce “do pomaka doci samo ako se osigura ucesce Slobodana Milosevica".

1995. (subota)

U Beogradu doslo do nestasice juznog voca, pa kilogram banana dostize cenu i do 15 dinara. Svih 22 fudbalera Partizana jedva sakupilo 2.200 DEM za svadbeni poklon svom kolegi Drazenu Bolicu, sto su novine prokomentarisale kao “pouzdan znak da su prosla stara dobra vremena".

1996. (ponedeljak)

Jedan vojnik UN ponudio hrvatske kune za jabuke na vukovarskoj pijaci, a potom i u hotelu “Dunav", iako je “jugoslovenski dinar jedino platezno sredstvo u SBO". Savet FEST-a zakljucio da je protekla filmska smotra bila “jedna od najslabijih, ali ne toliko koliko su je mediji sumorno prikazali".

1997. (utorak)

Deo redakcije nedeljnika NIN stupio u strajk povodom odluke Upravnog odbora o smeni glavnog i odgovornog urednika Dusana Velickovica. Lebanski socijalisti za svoj poraz na lokalnim izborima okrivili JUL i dr Mirjanu Markovic (od 30 JUL osvojio 24, a SPS samo jedno odbornicko mesto).

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /