POSLE INICIJATIVE O FORMIRANJU “REFORMSKOG BLOKA" U CRNOJ GORI

Bulatovic najavljuje “patriotski blok"

Podgorica, Beta. - Bivsi crnogorski predsednik Momir Bulatovic najavio je moguce formiranje “patriotskog bloka" za majske parlamentarne izbore u Crnoj Gori. “Patriotski blok" bi cinile sve jugoslovenski orijentisane politicke stranke.

Na skupu clanova svoje stranke u selu Grbavci kod Podgorice Bulatovic je preksinoc ocenio da na crnogorskoj politickoj sceni traje “preispitivanje interesa partija koje sebe vide u tzv. reformskom bloku." Moglo bi se desiti da se na majskim izborima nadju zajedno Demokratska partija socijalista Milice Pejanovic-Djurisic, Liberalni savez, Socijal-demokratska partija i druge stranke koje se otvoreno ili prikriveno zalazu za separatnu i suverenu Crnu Goru, rekao je Bulatovic.

Ukoliko se to dogodi, stranka Momira Bulatovica razmislja da pozove sve jugoslovenski opredeljene partije da se pridruze svojevrsnom partiotskom bloku i da zajedno ostvare izbornu pobedu u “korist demokratske Crne Gore i zajednicke domovine Jugoslavije".

Bulatovic je saopstio da je rukovodstvo partije prihvatilo inicijativu clanstva da se na parlamentarne izbore izadje sa novim imenom posto je sadasnji naziv “okaljan brojnim nezakonitim potezima druge struje DPS-a, koja drzi vlast i koja je uzrokovala duboku politicku i drzavnu krizu u Crnoj Gori."

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /