VOJISLAV SESELJ SMATRA DA SU DOGADJAJI NA KOSOVU “KOORDINISANI SA ZAPADNJACKIM PRITISCIMA"

Ne treba dozvoliti strano mesanje

Beograd. - Ocigledno je da je sve sto se desava na Kosovu i Metohiji koordinisano sa daljim zapadnjackim pritiscima na Srbiju i Jugoslaviju - rekao je Vojislav Seselj, predsednik Srpske radikalne stranke, u jucerasnjoj izjavi novinarima u Skupstini SRJ, i dodao da je ta koordinacija vesta i moze joj se parirati samo nepopustanjem.

- Ne smemo dozvoliti strano mesanje. Vlast mora biti efikasnija u suzbijanju terorizma - istakao je Seselj. Podsecajuci da nas dosadasnje iskustvo uci da rezim u kriticnim momentima popusta, Seselj je upozorio da ako se to opet desi, preti opasnost da izgubimo Kosovo i Metohiju.

- Treba udariti do kraja, eliminisati sve koji deluju sa separatistickih pozicija i pri tom koriste oruzje. Ako se rezim uplasi stranih pretnji nece moci da spasi Kosovo i Metohiju - naglasio je Seselj.

Prema njegovim recima, deo pritisaka medjunarodne zajednice ide u pravcu dodatne federalizacije SR Jugoslavije. “Cak i Amerika koja jos nije priznala SRJ, sada zahteva da Kosovo bude federalna jedinica u SRJ. To je put za otcepljenje i u tom pravcu ce insistirati Zapad", ocenjio je on.

Isticuci da kasnjenje u resavanju kosovskog problema povecava opasnost od izbijanja pravog rata, Seselj je ocenio da ne bi bilo pametno ukljucivanje vojske u resavanje problema “jer ona nije mnogo efikasna u unutrasnjim okrsajima".

V. D.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /