PAVLE BULATOVIC, SAVEZNI MINISTAR ODBRANE

Nema razloga za zasedanje Vrhovnog saveta

Beograd. - "Ne moze ni NATO ni bilo koja druga organizacija na svetu da bude pokrovitelj terorizmu, a na Kosovu je na delu terorizam", rekao je juce novinarima u Skupstini SRJ savezni ministar odbrane Pavle Bulatovic i tako izrazio uverenje da nisu moguce pojacane sankcije Jugoslaviji.

Isticuci da ce Savet NATO verovatno dati neku rezoluciju po pitanju Jugoslavije, Bulatovic je rekao da se "cesto dogadjalo da gradjani SRJ u pojedinim kriznim momentima pozivaju NATO u pomoc za resavanje odredjenih pa i politickih pitanja" i naglasio da "ne moze NATO da resi pitanje polozaja Albanaca na Kosovu. To moze da resi Republika Srbija sa svojim politickim i drzavnim sredstvima i to je jedino legitimno i legalno resenje, rekao je Bulatovic.

Prema njegovim recima nema razloga da Vrhovni savet odbrane specijalno zaseda na temu kosovskog problema "jer se zna o kojim pitanjima raspravlja Vrhovni savet odbrane". Ministar je naglasio da Srbija nije prekrsila "pravila igre" intervencijom za vreme prekjucerasnjih demonstracija u Pristini, jer "to nisu bile demonstracije sa socijalnim zahtevima vec separatisti koji hoce da odvoje Kosovo i Metohiju od Srbije, rekao je Bulatovic .

Bulatovic je rekao i da Uredba koja predvidja da se po potrebi mladici mogu pozvati u vojsku pre navrsene 21. godine nema nikakve veze sa desavanjima na Kosovu i Metohiji i precizirao da je ona doneta jos pre skoro dva meseca.

V. Didanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /