ZORAN SOKOLOVIC, SAVEZNI MINISTAR UNUTRASNJIH POSLOVA

Stanje na Kosovu - normalno

Beograd. - Stanje na Kosovu je potpuno stabilno i nema niceg sto bi pokazivalo na uslovljavanje - rekao je Zoran Sokolovic, savezni ministar unutrasnjih poslova, u jucerasnjoj izjavi novinarima u Skupstini SRJ.

Na molbe novinara da definise bezbednosnu situaciju u celoj zemlji, ministar je odgovorio:

- Sem ovog gnusnog cina koji je, na zalost, doveo do pogibije cetvorice mladih ljudi, sve drugo ima karakteristike normalne bezbednosne situacije.

Komentarisuci upozorenje medjunarodne zajednice da sankcije Jugoslaviji mogu biti pojacane, Sokolovic je rekao da nije prvi put da nam se preti te da to moze samo da zabrinjava miroljubivi svet, jer svaka pretnja moze samo da osnazi one koji nisu za mirno i demokratsko resenje.

- Nadam se da ce najzad citav svet da osudi terorizam kao najvece zlo covecanstva i pripomogne da se i oni koji su krenuli tim putem zapitaju kuda to vodi njih i njihove sunarodnike - naglasio je Sokolovic.

Upitan da li se mogu ocekivati teroristicke akcije i u Beogradu, Zoran Sokokovic je rekao da “teroristi ne biraju ni mesto ni vreme", te da je “drzava u obavezi da bude spremna da na svaki takav pokusaj odgovori".

V. D.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /