VUK DRASKOVIC U INTERVJUU RADIJU “B 92"

Kosovo se brani u Beogradu

Beograd. - Kao sto sam pre sedam godina govorio da se Knin brani u Beogradu, sada isticem da se i Kosovo brani, pre svega, u Beogradu - rekao je juce predsednik SPO, u intervjuu Radiju “B 92".

- Akcije drzave protiv albanskog terorizma, na kojima nam niko u svetu ne moze zameriti, nisu pracene odlucnim demokratskim promenama i politickog i ekonomskog sistema, na cemu nam zameraju gotovo svi - istakao je on. Posledica tog nepotrebnog reformskog oklevanja je i nedostatak javne demokratske platforme za resenje kosovske krize koja sve brze klizi ka tragediji - naglasio je Draskovic.

- Povecan stepen lokalne samouprave u celoj Srbiji, uz dvodomne skupstine na Kosmetu, kao i dvodomnu pokrajinsku skupstinu, a sve u skladu sa demokratskim standardima Evropske unije, potezi su koji bi - rekao je Vuk Draskovic - bili pozdravljeni od medjunarodne javnosti, a istovremeno nicim ne bi skodili Srbiji. Ako bi albanski politicari odbili ovakvu platformu, onda bi, siguran sam, protiv sebe okrenuli ceo svet, pa bi izgubili svaku medjunarodnu podrsku i naklonost.

- Iskustvo iz nedavnog rata u Hrvatskoj i Bosni suvise je tragicno da bismo smeli dozvoliti da ponovimo iste ili slicne greske - naglasio je lider SPO-a, a prenosi Sluzba za informisanje ove stranke.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /