ALEKSA BUHA NAJAVLJUJE SKUPSTINU STRANKE

SDS se nece povinovati svim merama Vlade RS

Banjaluka. - Konstitusanjem nove Skupstine Republike Srpske, Srpska demokratska stranka je sa pozicije stranke na vlasti presla na poziciju stranke u opoziciji, rekao je na jucerasnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci predsedavajuci Predsednistva SDS Aleksa Buha. On je istakao da SDS nikada nece prihvatiti nacin na koji je izabrana Dodikova vlada, ali je rekao da ova stranka prihvata postojanje nove vlade koju nema nameru da rusi zbog same vlasti.

- SDS ce podrzati vladu u nastojanjima da se arbitraza za Brcko resi pozitivno za Republiku Srpsku - rekao je Buha, ali je naglasio da se njegova partija nece povinovati koracima nove vlade koji su usmereni ka smanjivanju stepena samostalnosti koju RS ima prema Dejtonskom sporazumu.

Prvi covek SDS je takodje rekao da njegova partija nece organizovati mitinge i strajkove protiv nove vlade i naglasio da se SDS protivi neosnovanoj smeni direktora, kao i premestanju sedista velikih preduzeca iz istocnog dela Republike u Banjaluku.

Buha je najavio unutarstranacke izbore u opstinama u kojima je SDS imala lose rezultate na proslim izborima kao i reorganizaciju stranke na svim nivoima. Krajem aprila odrzace se Skupstina SDS na kojoj ce biti usvojena platforma stranke za predstojece opste izbore u RS kandidati za najvise funkcije u RS i zajednickim organima BiH za septembarske izbore.

LJ. Kovacevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /