POSLEDNJE VESTI

Poslednje vesti

Pucano na policijsku stanicu u Pristini

Pristina, Beta. - Nepoznati napadaci su sinoc oko 21 cas otvorili vatru iz automatskog oruzja na policijsku stanicu Centar u Pristini. Ocevici kazu da je na policijsku stanicu pucala grupa mladjih ljudi, koji su nakon toga pobegli kroz obliznji park.

Policijska stanica se nalazi u blizini hotela “Park", u kome su odseli novinari. U isto vreme, kako navode izvori u Pristini, pucano je i na jedan policijski automobil u Ulici Dusana Silnog. U jucerasnjim napadima, prema dostupnim podacima, niko nije stradao.

Nemacka deportovala 117 kosovskih Albanaca u SRJ

Minhen, FoNet. - Nemacka je juce u SR Jugoslaviju deportovala 117 kosovskih Albanaca kojima su odbijeni zahtevi za politicki azil, javlja AFP. Najmanje 20 Albanaca avionom je vraceno u Pristinu, dok su ostali carter letom upuceni u Beograd.

U avionu koji je iz Minhena poleteo za Beograd bilo je 77 albanskih “azilanata", dok je preostalih 40 Albanaca upuceno sa aerodroma u Dizeldorfu.

Albanci koji su deportovani ziveli su u nemackim saveznim pokrajinama Bavarska, Severna Rajna-Vestfalija, Donja Saksonija i Rajnland. Ministar unutrasnjih poslova Donje Saksonije precizirao je da je 18 “azilanata" iz te pokrajine moglo da bira zeli li da se vrati u Pristinu ili u Beograd. Nemacko ministarstvo inostranih poslova ocenilo je da teska situacija na Kosovu nije razlog za odlaganje deportacije.

Andjelko Trpkovic: “I dalje insistiramo na mestu mandatara"

Portparol predsednika Srpskog pokreta obnove Vuka Draskovica Andjelko Trpkovic rekao je sinoc u emisiji “Dijalog" Televizije Mladenovac da je logicno da, ako levica ima i predsednika Republike i predsednika Skupstine, mesto mandatara dobije SPO. “Mi na tome i dalje insistiramo i to smo rekli i samom mandataru Marjanovicu", kazao je Trpkovic.

S. D. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /