ROBIN KUK RAZGOVARAO SA BILJANOM PLAVSIC I MILORADOM DODIKOM

Treba gledati u buducnost

Banjaluka. - Britanski sef diplomatije Robin Kuk posetio je juce Banjaluku, gde se obratio poslanicima Narodne skupstine Republike Srpske na vanrednoj sednici koja je zakazana u cast Kukove posete Republici Srpskoj. Pre toga britanski sef diplomatije imao je odvojene susrete s predsednicom RS Biljanom Plavsic i premijerom Miloradom Dodikom, nakon cega su odrzali zajednicku konferenciju za novinare na kojoj su ocenili trenutnu situaciju u srpskom entitetu i regionu.

Britanski sef diplomatije podsetio je da je pre tri godine pozvao Milorada Dodika da poseti London u vreme kada su obojica bili u opoziciji. “Danas sam u mogucnosti da ga ponovo pozovem u London. Ovoga puta obojica smo u vladi", rekao je Kuk.

Britanski sef diplomatije, koji je i predsedavajuci Ministarskog saveta Evropske unije istakao je potrebu konkretne pomoci Vladi Republike Srpske i obecao saradnju Evropske zajednice sa Dodikovom vladom “koja se obavezala da ce sprovoditi Dejtonski mirovni ugovor". “Mi smo vec obecali pomoc budzetu Republike Srpske, a Evropska unija spremna je da pomogne u obnovi i rekonstrukciji RS", zakljucio je ministar inostranih poslova Ujedinjenog Kraljevstva.

Sef britanske diplomatije je jos rekao da ce Velika Britanija u najskorije vreme otvoriti svoju kancelariju u Banjaluci.

LJ. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /