POVODOM RASPODELE MANDATA “ZAJEDNO" U SAVEZNOJ SKUPSTINI

Demokrate ce tuziti parlament

Beograd. - Demokratska stranka podnece tuzbu zbog nezakonite raspodele saveznih mandata koje je osvojila koalicija “Zajedno" i to na osnovu koalicionog ugovora o podeli mandata osvojenih na saveznim izborima 1996. godine - izjavio je Cedomir Antic, portparol Demokratske stranke, na jucerasnjoj pres konferenciji.

Prema njegovim recima, neravnopravna podela mandata koje je osvojila koalicija “Zajedno" potvrdjuje da je istina i volja naroda prve zrtve saveza Srpskog pokreta obnove i rezima, dodavsi da su demokrate na izborima osvojile duplo vise od Srpskog pokreta obnove “cija popularnost je od decembra 1996. opala za 40 odsto".

Portparol DS je najavio da ce demokrate, povodom eskalacije sukoba na Kosovu, zahtevati od medjunarodne zajednice da oduzme pravo Slobodanu Milosevicu da gresi u ime celog srpskog naroda.

Antic je pozdravio izjave Hansa Van den Bruka i Roberta Gelbarda o mogucim novim pritiscima na rezim u Srbiji zbog sukoba na Kosovu i istakao da se rezimu mora oduzeti legitimet dok ne pocne da postuje ustavna nacela i preporuke iz izvestaja Felipea Gonsalesa.

On je dodao da se protiv terorizma na Kosovu i Metohiji ne moze boriti masovnom ekspedicijom policijskih snaga vec afirmacijom ljudskih i gradjanskih prava, koje garantuje Ustav Srbije i medijskom otvorenoscu “koja nije moguca sve dok o dogadjanjima na Kosovu izvestava Tanjug i drugi takvi mediji finansirani od strane drzave".

O. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995-1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /