ponedeljak, 9. mart 1998.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE MUP SRBIJE U PRISTINI

Likvidirani Adem Jasari i 25 albanskih terorista

Policija u subotu demontirala ucesce vojske i paravojnih jedinica “u obracunima sa siptarskim teroristima". Akcija bila neophodna posto su teroristi prethodnih nedelja ubili veliki broj civila, izjavio pukovnik

Ljubinko Cvetic

U selu Prekaz na Kosovu u cetvrtak i petak ubijeno je 26 albanskih terorista, saopstila je u subotu srpska policija u Pristini, javljaju agencije. Policijska akcija bila je neophodna posto su teroristi prethodnih nedelja ubili “veliki broj civila", izjavio je pukovnik Ljubinko Cvetic iz Ministarstva unutrasnjih poslova Srbije. On je dodao da je policijska operacija na razbijanju teroristickih grupa u selu Donji Prekaz, u regionu Drenice, jos u toku u subotu popodne.

“Do sada je likvidirano 26 terorista, a medicinsko- kriminalistickom obradom, koja je jos u toku, identifikovano je sest terorista, medju kojima i Adem Jasari, vodja siptarskih separatista u drenickom kraju", rekao je Cvetic.

“U ovim obracunima sa siptarskim teroristima ranjeno je sedam pripadnika MUP-a Srbije", dodao je on. Cvetic je demantovao da su u akciji srpske policije u selima Likosane i Gornji Prekaz ucestvovali i pripadnici Vojske Jugoslavije i nekih paravojnih jedinica, ukljucujuci i one Zeljka Raznatovica Arkana. “Odgovorno tvrdim u ime MUP-a Srbije da u tim akcijama nije angazovan nijedan pripadnik Vojske Jugoslavije", izjavio je Cvetic na konferenciji za novinare u Pristini.

Zamenik nacelnika Kosovskog okruga Veljko Odalovic objasnio je da tridesetak lica koja su za vreme sukoba policije i separatista izasla iz teroristicke baze u Gornjem Prekazu nisu izbeglice, nego je rec o osobama koje nesmetano mogu da se vrate i zive u svom selu. Cvetic je rekao da medjunarodnim humanitarnim organizacijama kao sto je Crveni krst nije dozvoljen odlazak u region Drenice iz “bezbednosnih razloga". “Znamo iz prethodnog iskustva da humanitarne organizacije dostavljaju oruzje i opremu, tako da im ne mozemo dozvoliti ulazak iz bezbednosnih razloga", objasnio je on.

Policijski zvanicnici su pokazali novinarima oruzje koje su zaplenili od “terorista", medju kojim su dve automatske puske, cetiri puske, 130 rucnih granata, 3.000 metaka i 13 kilograma eksploziva.

Albanski izvori tvrde da je od najnovijeg izbijanja sukoba na Kosovu proslog vikenda poginulo 75 ljudi.

Komemoracija povodom pogibije dva policajca na Kosovu

Novi Sad. - Povodom pogibije pripadnika MUP-a Radeta Radakovica (1961.) i Andreasa Koncarevica (1973) u Novom Sadu je u subotu u Centru za obuku specijalnih jedinica MUP-a Srbije odrzan komemorativni skup, na kojem se u ime Uprave resora drzavne bezbednosti MUP-a Srbije od dvojice policajaca oprostio Zeljko Andrijasevic.

Vise hiljada Novosadjana otislo je na poslednji ispracaj policajca Radeta Radakovica na Gradskom groblju u subotu, kada je, takodje, uz najvise pocasti sahranjen i Andreas Koncarevic u Temerinu.

Z. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /