ponedeljak, 9. mart 1998.

NAKON CETVOROMESECNE ISTRAGE POVODOM RATNE “ISPOVESTI" U “NOVINAMA VRANJSKIM"

Slobodan Misic-Top na slobodi

Vranje. - Posle gotovo cetvoromesecnog pritvora zbog sumnje da je nakon izjave u “Novinama Vranjskim" da je na “ratistu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini ubio osamdeset civila", Slobodan Misic-Top iz Vranja, prekjuce je pusten na slobodu.

- Protiv Misica je obustavljena istraga, a samim tim i ukinut pritvor u postupku koji je protiv njega vodio istrazni sudija Okruznog suda u Vranju, Slavoljub Mihajlovic. Predmet oznacen kao KI broj 59/97, tako je sada stavljena u ad akta, cime je sa Misica skinuta bilo kakva odgovornost za ono sto je izjavio u svojoj ratnoj prici koju su objavile “Novine Vranjske" - rekao je za “Nasu Borbu" Misicev advokat Dragan Nikolic iz Vranja.

Nikolic ne iskljucuje mogucnost da on kao zastupnik navodnog “ratnog zlocinca" pokrene sudski postupak protiv nadleznih sudskih organa za “ostetu", zbog “cetvoromesecnog pritvora njegovog klijenta". Nakon napustanja zatvorske celije u Okruznom zatvoru u Vranju Slobodan Misic-Top odbio je da, “mimo svog pravnog zastupnika daje bilo kakve izjave za javnost".

“Slucaj Top" svojevremeno je izazvao veliku paznju domacih i stranih medija, a autori intervjua sa njim Vukasin Obradovic, glavni i odgovorni urednik “Novina Vranjskih" i Goran Antic, imali su vise razgovora sa nadleznim drzavnim organima.

V. Ristic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /