ponedeljak, 9. mart 1998.

MILOSEVIC RAZGOVARAO SA ISMAILOM DZEMOM

Problemi na Kosovu mogu se resavati iskljucivo u okviru Srbije

"Konstruktivan i srdacan
razgovor": Ismail Dzem
i Zivadin Jovanovic

Beograd, Beta, FoNet. - Predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic izjavio je juce u razgovoru sa sefom turske diplomatije Ismailom Dzemom da su problemi na Kosovu i Metohiji unutrasnja stvar Srbije i da se SRJ odlucno protivi svakoj internacionalizaciji ovog pitanja.

Kako prenose beogradski mediji, Milosevic je juce primio ministra inostranih poslova Turske Ismaila Dzema i njegovog domacina, saveznog ministra za inostrane poslove Zivadina Jovanovica. U razgovoru su, kako se navodi, obuhvacene glavne teme koje se ticu razvoja bilateralnih odnosa izmedju SRJ i Turske, situacije u regionu i druga aktuelna pitanja.

Istice se da kada je rec o problemima na Kosovu i Metohiji, za koje je turski ministar izrazio interesovanje u razgovorima, Milosevic je naglasio da se ti problemi mogu resavati iskljucivo u Srbiji, na osnovu i u okviru njenog ustava i zakona, sto ukljucuje i mere za efikasno suzbijanje delovanja albanskih terorista, koje su preduzete od strane nadleznih drzavnih organa.

Dzem je izjavio da je Milosevicu preneo pisanu poruku turskog predsednika Sulejmana Demirela, u kojoj se navodi da krvoprolice na Kosovu mora stati.

Dzem je na odlasku novinarima na beogradskom aerodromu rekao da je sa Milosevicem imao “srdacan i konstruktivan" razgovor i da je stekao utisak da ce jugoslovenski predsednik preduzeti “pozitivne korake u pravcu primene sporazuma o obrazovanju" na Kosovu. Ocenivsi da je Milosevic “pozitivno prihvatio sugestije" koje mu je izneo, Dzem je rekao da ce o svojim utiscima obavestiti generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Kofija Anana i ministre inostranih poslova zapadnih zemalja.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /