utorak, 10. mart 1998.

LIDERI STRANAKA O ODLUKAMA KONTAKT GRUPE

Milosevicu rok, narodu sankcije

Beograd, FoNet. - Lideri vise opozicioniih stranaka u Srbiji prokomentarisali su juce za Radio B92 odluke Kontakt grupe u Londonu. Tomislav Nikolic iz Srpske radikalne stranke izjavio je da nam “sada treba hladna glava" te da “treba da zaseda Skupstina Republike Srbije, sad kad znamo sta nas ceka da resimo sta cemo da radimo i to sto resimo konsenzusom ostvarimo do kraja". “Idealno bi bilo da dokazemo svetu da Slobodan Milosevic ne brani Kosovo i Metohiju, nego da Srbija brani Kosovo i Metohiju i da svi gradjani hoce da brane Kosovo i Metohiju i da su onda sankcije uperene protiv svih gradjana Srbije i protiv Srbije, a ne protiv Slobodana Milosevica" dodao je Nikolic.

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic izjavio je da ga “neke stvari najblaze receno zbunjuju". “Ako se daje rok od 10 dana snagama koje se bore protiv terorizma, onda bi bilo normalno da se najmanje da rok, da ultimatum, i teroristima da prestanu sa teroristickim aktivnostima", rekao je Draskovic. “S druge strane, izostalo je upozorenje albanskim politickim predstavnicima sta ce se desiti sa njihovim pozicijama u medjunarodnoj zajednici ako odbiju demokratski dijalog koji ponudi Srbija i ako budu i dalje istrajavali na politickim zahtevima za nezavisnoscu Kosova, a to nista drugo ne znaci nego za menjanjem granica na Balkanu i za rusenjem teritorijalnog integriteta Srbije" dodao je on.

Lider Demokratske stranke Zoran Djindjic ocenio je da je sada “situacija sa nasom zemljom i sa Milosevicem potpuno slicna sa onom kakva je bila sa Irakom i Sadamom Huseinom". “Znaci njemu (Slobodanu Milosevicu) je dat rok, u tom roku on treba da pokaze popustljivost, treba da pristane na odredjene uslove, a ako se to ne desi, slede sankcije i slede veliki pritisci na inace jako, jako oslabljenu nasu privredu" smatra Djindjic i dodaje da “to podrazumeva jednu tolerantnu politiku i normalnu politiku". “Ja sumnjam da toga ima u vladajucem rezimu i zbog toga ja sa visokim stepenom zabrinutosti gledam u tih 14 dana koji se nalaze jos pred nama'', rekao je Djindjic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /