utorak, 10. mart 1998.

Dogodilo se na danasnji dan

10. MART

1993. (sreda)

Hotel "Interkontinental" otkazao apartman bivsem svetskom prvaku Bobiju Fiseru, koji je kao gost "Jugoskandika" boravio u ovom hotelu. Dr Milan Bulajic, sekretar drzavne komisije SRJ za ratne zlocine, ocenio da ce Sud za ratne zlocine na tlu bivse SFRJ - "za SRJ biti crnji od sankcija".

1994. (cetvrtak)

Dr Mirjana Markovic izjavila Radio Beogradu da "sve sto se zbiva na podrucju bivse Jugoslavije i raspolozenje medjunarodne javnosti ukazuju na to da ce Jugoslavija biti ponovo uspostavljena". Ispred Savezne skupstine demonstriralo nekoliko stotina stedista "Dafiment" banke.

1995. (petak)

U MUP Srbije, povodom 4. balkanskog policijskog sampionata u skijanju, urucena zlatna plaketa Sportske asocijacije policije predsedniku Vlade Srbije Mirku Marjanovicu. "Vecernje novosti" potvrdile da u Beogradu zivi 111 gradjana koji se zovu Slobodan Milosevic i 240 Mirjana Markovic.

1996. (nedelja)

Dragutin Topic na Evropskom atletskom prvenstvu u dvorani u Stokholmu sa preskocenih 2,35 osvojio zlatnu medalju. Petorica radnika mladenovackog "Petra Drapsina" umrlo u roku od mesec dana od trovanja metil alkoholom, pijuci istu rakiju koju su "kupili na pijaci"

1997. (ponedeljak)

Na pocetku 109. protestne setnje studenti Beogradskog univerziteta istakli transparent "Ovo je bal na kojem samo mi nismo imali maske". Agencija "Mark plan" saopstila da na listi politicara od poverenja vodi Zoran Djindjic sa 14,4, ispred Slobodana Milosevica sa 13,5, Vojislava Seselja sa 8,8, Vojislava Kostunice sa 7,1 i Vuka Draskovica sa 6,7 odsto glasova.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /