utorak, 10. mart 1998.

Kratke vesti

“Politika simbola" u Domu omladine

Danas u sali na prvom spratu u 19 sati, na tribini Doma omladine Beograda u ciklusu promocije, bice predstavljena knjiga Ivana Colovica “Politika simbola" (izdanje B92 ’97).

Na tribini govore: Zoran Avramovic, Jelena Djordjevic, Vitomir Teofilovic i autor Ivan Colovic.

Nove predstave Pikolo teatra

Milano, Beta, AFP. - Pikolo teatar iz Milana prikazace od aprila do jula 15 novih, prethodno nenajavljenih predstava, kao zamenu za one koje se spremao da postavi osnivac tog pozorista Djordjo Streler, ali ga je u tome sprecila smrt 25. decembra prosle godine. “Shodno Strelerovom ’Projektu 2000’, nove predstave ce se takodje baviti prozom, muzikom i filmom", rekao je predstavnik za stampu slavnog pozorista Djovani Sorezi. Medju novim predstavama naci ce se repriza “Grande Magie" Eduarda De Filipa, koju je na scenu postavio Djordjo Streler, kao i Ibzenova “La femme de la mer" ciji ce reditelj biti Bob Vilson. Glavnu ulogu u toj predstavi ce igrati francuska glumica Dominik Sanda.

Beogradski slikar na svetskom sajmu Art Expo

Beograd, Beta. - Beogradski slikar Zoran Velimirovic bice jedini predstavnik SR Jugoslavije na svetskom sajmu umetnosti “Art Expo" koji se od 12. do 15. marta odrzava u Budimpesti. Velimirovic ce na ovogodisnjem svetskom sajmu umetnosti imati svoj stand gde ce izloziti 12 ulja na platnu srednjeg i malog formata. Beogradski umetnik je na proslogodisnjem Oktobarskom salonu u Beogradu izveo samostalni muzicko-scenski performans u okviru koga je predstavio svoj triptih “Hladna noc pred velike dogadjaje" koji je bio izlozen u galeriji Udruzenja likovnih umetnika Srbije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /