utorak, 10. mart 1998.

JADRANKO PRLIC, MINISTAR INOSTRANIH POSLOVA BIH BORAVIO JUCE U PODGORICI

Uspostavljanje crnogorske saradnje Crne Gore i BiH

Podgorica. - Jadranko Prlic ministar inostranih poslova BiH boravio je juce u zvanicnoj posjeti Crnoj Gori, tokom koje se susreo sa predsjednikom Vlade Crne Gore Filipom Vujanovicem i crnogorskim ministrom inostranih poslova Brankom Perovicem.

Prema tekstu zvanicnog saopstenja, tokom razgovora ministra Prlica i premijera Vujanovica "obostrano je izrazeno uvjerenje o potrebi uspostavljanja ekonomske saradnje izmedju privrednih i drugih subjekata Crne Gore i BiH", kao i "spremnost za podrzavanje takvih inicijativa". Zajednicki je ocijenjeno, navodi se dalje u saoopstenju, da je to "u interesu ostvarivanja daljeg ekonomskog prosperiteta, kvalitetnijeg i ekonomski sigurnijeg zivota gradjana".

U odvojenu posjetu ministra inostranih poslova BiH primio je njegov crnogorski kolega Branko Perovic. Tokom razgovora je kako se navodi "dogovorena buduca saradnja", ali nije preciziran njen sadrzaj. Posjeta ministra inostranih poslova BiH Crnoj Gori uslijedila je posle posjete crnogorskog premijera Filipa Vujanovica Republici Srpskoj.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /