utorak, 10. mart 1998.

JUCE U JEDANAESTOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI

Ucenik pucao u druga

Beograd. - U dvoristu Jedanaeste beogradske gimnazije juce oko 14,15 casova ucenik drugog razreda M. P. (17) pucao je u druga iz IV/9 N. V. (19) i ranio ga u ruku. U tom trenutku oko 500 ucenika popodnevne smene bilo je u dvoristu i ulazilo u skolu jer je tek zvonilo za pocetak prvog casa.

Ocevici svedoce da su odjednom ugledali decaka kako trci preko terena i puca u mladica koji je bio na suprotnom kraju igralista. Cula su se tri pucnja, a neki profesori koji su se zatekli u dvoristu povikali su mu da stane. Medjutim, kada je prestao da puca, on se samo okrenuo i pobegao u obliznju sumu, tvrde svedoci i kazu da ni na filmu nisu videla da neko tako precizno puca u trku.

Ranjeni N. V. sakrio se u obliznju kafanu "Projektant", odakle je prebacen na Ortopedsko odeljenje Urgentnog centra. Maloletni M. P. predao se policiji odmah po njihovom dolasku u 11. beogradsku gimnaziju. Jos nije poznato iz kog je oruzja pucano, a sumnja se da je u pitanju pistolj "tetejac". Caure nisu pronadjene u dvoristu, a pretpostavlja se da su ih ucenici uzeli.

Ucenici Jedanaeste gimnazije kazu da su M. P. i N. V. bili su nerazdvojni drugovi, ali problematicnog ponasanja. Otac sedamnaestogodisnjeg M. P. ubrzo nakon incidenta dosao je u skolu. Nije zeleo da komentarise ponasanje svog sina, vec je otisao u gradski SUP, gde je M. P. pritvoren.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /