utorak, 10. mart 1998.

JUCE U PRISTINI I DRUGIM GRADOVIMA NA KOSOVU

Demonstriralo vise hiljada Albanaca

U Pristini policija nije reagovala, dok su u Klini, Istoku i Peci, uz upotrebu suzavca i pendreka, demonstracije rasturene

Pristina, FoNet. - Nekoliko desetina hiljada Albanaca ucestvovalo je na jucerasnjim demonstracijama na Kosovu, protestujuci zbog akcije policije protiv separatista, javlja AFP. U Pristini policija nije reagovala protiv ucesnika mirnih polucasovnih demonstracija, koje su protekle bez incidenata, mada su ucesnici protesta spreceni da pridju zgradi pokrajinske skupstine.

Kosovski informativni centar saopstio je da je policija u Klini uz upotrebu pendreka, sprecila okupljanja, dok su u Istoku njeni pripadnici koristili palice i pucali u vazduh. Pozivajuci se na izjave svedoka, AFP javlja da je u Peci policija pendrecima i pucnjima u vazduh rasturila nekoliko stotina ucesnika demonstracija. Prema albanskim izvorima, u Gnjilanu je u mirnom protestu ucestvovalo nekoliko hiljada ljudi.

Organizator demonstracija je Koordinacioni odbor albanskih politickih partija Kosova i Nezavisna unija albanskih studenata Univerziteta u Pristini. Moto "svealbanskih demonstracija" je bio "Za mir, protiv nasilja, rata i srpskog terora".

Pretucen novinar Aj-Ti-Ena

Novinara Aj-Ti-Ena Krisa Vajnera pretukla je policija dok je izvestavao sa demonstracija kosovskih Abanaca u centru Pristine, tvrde albanski izvori. Vajner se posle incidenta sa policijom sklonio u redakciju pristinskog dnevnika Koha ditore, rekli su Beti u toj redakciji.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /