utorak, 10. mart 1998.

U SRBICU IZ PRISTINE VRACENA TELA 60 POGINULIH U AKCIJI SRPSKE POLICIJE

Albanci odbijaju da sahrane poginule

Mestani traze da medjunarodni eksperti za sudsku medicinu obave autopsiju, tvrde predstavnici DSK

Pristina, Beta-Rojters. - Kosovski Albanci odbijaju da sahrane tela 60 svojih sunarodnika koji su poginuli u nedavnoj akciji srpske policije sve dok ekipe medjunarodnih patologa ne izvrse autopsiju, saopstili su juce zapadni izvori. Tela poginulih jos uvek leze ispred policijske stanice u Srbici, nedaleko od sela Prekaz i Lausa u kojima je policija prosle nedelje, kako je saopstila, unistila jezgro albanskih separatistickih gerilaca.

Prema tvrdnjama predstavnika Demokratskog saveza Kosova (DSK), neka od tela su neprepoznatljiva i mestani odbijaju da ih sahrane. "Oni traze medjunarodne eksperte za sudsku medicinu koji bi izvrsili autopsije", naglasio je predstavnik DSK.

Srpske vlasti ranije su tvrdile da je u borbama poginulo 26 Albanaca, a jos nema objasnjenja odakle su se pojavila nova tela koja su u Srbicu juce ujutro dopremljena iz mrtvacnice u Pristini gde su se nalazila tokom vikenda. Policija navodi da je vecina ubijenih Albanaca pripadala separatistickoj Oslobodilackoj vojsci Kosova.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /