utorak, 10. mart 1998.

POSLE PET DANA BLOKADE

Uspostavljen saobracaj kroz Srbicu

Kosovska Mitrovica, Beta. - Od juce ujutro je ponovo uspostavljen saobracaj kroz Drenicu, na putu Kosovska Mitrovica-Srbica ka Peci, koji je prethodnih pet dan bio blokiran. Od 5.marta, kada su na podrucju Srbice jake policijske snage pocele opseznu operaciju nakon sto je pucano na jednu policijsku patrolu u tom gradu, saobracaj na putu Kosovska Mitrovica-Pec, preko Srbice, bio je blokiran. Prethodnih dana policija je kontrolisala sve saobracajnice koje vode prema Drenici, iz svih pravaca Kosova i Metohije.

JUce su autobusi “Kosmet-prevoza" iz Kosovske Mitrovice ponovo uspostavili liniju za Srbicu, kao i za Pec preko ove opstine. U Srbici je preksinoc i juce ujutru bilo mirno.

Osnovna skola na srpskom jeziku, “Miladin Popovic", sa ukupno 48 ucenika i Tehnicka skola sa 60 ucenika, takodje na srpskom, ni juce nisu zapocele nastavu, obustavljenu sredinom prosle nedelje. Sa radom nije pocela ni osnovna skola na albanskom, u kojoj nastavu pohadja 800 ucenika. Ta skola je rad obustavila 2.februara.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /