petak, 13. mart 1998.

UNIVERZITETSKI DEO SAVETA BU NE PRISTAJE NA DVE SEDNICE U ISTOM DANU

Jedan skup i jedinstven dnevni red

U pismu dr Momcilu Babicu, predsedniku Saveta Univerziteta u Beogradu, predstavnici fakulteta i instituta u ovom telu objasnili su zasto se ne slazu sa njegovim predlogom da se, posle tromesecnog prekida, istog dana, 17. marta, odrze dve sednice Saveta sa temama koje se odnose na nastavak cetvrte sesije i dnevnim redom pete sednice koju je predlozio univerzitetski deo Saveta. Koordinatori univerzitetskog dela Saveta saopstili su na jucerasnjoj konferenciji za novinare da je dr Babic svojim pozivom ucinio vise prekrsaja Poslovnika o radu Saveta “koji mu ionako dozvoljava neogranicenu slobodu".

Posto su podvukli da ne pristaju na sednice koje bi trebalo da se odrze jedna za drugom, koordinatori univerzitetskog dela Saveta, akademik Milan Kurepa, prof. dr Rista Trajkovic, prof. dr Milic Milovanovic i prof. dr Zarko Spasic, preneli su novinarima da predstavnici fakulteta i instituta u Savetu predlazu jednu sednicu sa integrisanim dnevnim redom od 13 tacaka. Medju ovim temama su i analiza otvorenog pisma univerzitetskog dela Saveta (upuceno je 6. januara na adresu dr Babica) kojim je predstavljen kodeks ponasanja ovog dela Saveta, ali i izvestaj rektora o materijalnom polozaju BU i stanju na Sumarskom fakultetu.

Uz molbu da se do danas predsednik Saveta izjasni da li prihvata ili odbija predlog univerzitetskog dela Saveta, insistirano je da se predstojeca sednica (ukoliko bude odrzana) ovog puta privede kraju i da izjasnjavanju prethodi rasprava “u interesu Univerziteta, a ne u interesu partija na vlasti i da rezultati glasanja odgovaraju prethodnoj debati".

O.N.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /