petak, 13. mart 1998.

SVE SPREMNO ZA FAJNAL-FOR

SPENS blista - gosti bezbedni!

Novosadjani, koji ce ovih dana boraviti u SPC “Vojvodina" bilo svakodnevnim poslom ili kao gledaoci dvodnevnog medjunarodnog odbojkaskog turnira, bice, sasvim sigurno, prijatno iznenadjeni blistavoscu popularnog SPENS-a. Gostima ce se, pak, sva je prilika, to ciniti sasvim prirodnim - jer, jedna od najlepsih i najopremljenijih sportsko-poslovnih dvorana u nasoj zemlji upravo tako i treba da izgleda: cista, mirisna, nalickana, blistava, funkcionalna...

Fajnal-for turnir, odbojkaski klub “Vojvodina", zaposleni i novi direktor SPC “Vojvodina" ucinili su da SPENS sine i zaista bude ono zbog cega je i gradjen: da reprezentativna sportsko-poslovna dvorana bude spremna da u svakom trenutku, domacinski doceka goste.

U saradnji sa Odbojkaskim klubom “Vojvodina" na SPENS-u je obavljeno generalno ciscenje svakog i najmanjeg kutka zgrade (iznutra i u okolini objekta); renovirane su garderobe, kabine za novinarska izvestavanja, pres-centar, sala za sastanke; uredjeni su ugostiteljski objekti, prodavnice... Ponuda i radno vreme svih ugostiteljskih i drugih radnji bice prilagodjena vremenu odrzavanja turnira... Recju, uradjeno je sve sto je ovakvom sportskom dogadjaju i namenjeno, a do sada nije funkcionisalo.

Tehnicke stvari, razume se, valjano funkcionisu, a sama sala i teren na kome ce se nadmetati odbojkaske ekipe Hrvatske, Francuske, Spanije i Italije besprekorno je uradjena (sve do poslednjeg, vaznog detalja: temeljnog peglanja zastava ucesnika)!

Za bezbednost igraca, sudija, novinara i gledalaca zaduzena je posebna ekipa ljudi.

B. O.

GRADSKA UPRAVA NAKON POSETE IZRAELU

Okruzenje koci saradnju

Svetski gradovi su, za razliku od nasih, u tesnoj saradnji sa svojom privredom, sto njihovim lokalnim samoupravama omogucava nesmetan ekonomski razvoj

Predsednik Skupstine grada dr Stevan Vrbaski, prvi covek gradske vlade Caslav Popovic i potpredsednik grada i predsednik Komisije za medjugradsku saradnju dr Predrag Filipov, vratili su se iz posete Izraelu, gde su na poziv domacina ucestvovali na medjunarodnom skupu Saveza organizacija za lokalnu samoupravu. Onoliko koliko su to mogucnosti naseg okruzenja dozvoljavale, cilj posete Jerusalimu, Haifi i Netanji, je, sto se novosadske delegacije tice - ostvaren. Jedinstven utisak predstavnika Novog Sada je da smo kao partneri u svetu dobro dosli i da smo dovoljno intrigantni za saradnju, ali je svaki iole profitabilniji ekonomski odnos Novog Sada, izraelskih kao i drugih svetskih gradova, uslovljen okruzenjem u kojem zivimo. Naime, opstine i gradovi u svetu su, za razliku od Novog Sada (kao i ostalih nasih gradova) u tesnoj vezi sa svojom privredom, pa je stoga njihovim lokalnim samoupravama (koje su na visokom nivou samostalnosti i razvijenosti) omogucen nesmetan ekonomski razvoj. Kako je naglasio predsednik Popovic, nama je uspostavljanje nuzne ekonomske saradnje dosta problematicno, jer smo u ovom periodu tranzicije odseceni od privrede, ona je od grada odvojena i mi na nju nemamo uticaja. Ipak, nakon izraelskog iskustva u kome je potvrdjeno da su gradovi u svetu zainteresovani za svaku vrstu saradnje sa Novim Sadom, pogotovo ekonomsku - gradskoj vladi ostaje zadatak da prikupi sve informacije iz sekretarijata za privredu i privrednih komora o ekonomskim potencijalima i ponudama Novog Sada. Od mnogo potencirane ekonomske saradnje, ili bolje receno od njenih rezultata, dakako zavise i svi drugi kontakti - kulturni, sportski i slicni.

Uz ucesce na medjunarodnom skupu Saveza organizacija za lokalnu samoupravu, odakle je novosadska delegacija donela korisna saznanja i iskustva, cilj posete je bio i nastavak zapocete saradnje Novog Sada i Haife, koji je trebalo da dovede do bratimljenja ova dva grada. Kontakti se nastavljaju, a u Novom Sadu se uskoro ocekuje i dolazak predstavnika Haife. Natanja je takodje jedan od izraelskih gradova sa kojim bi, po recima predstavnika uprave grada, Novi Sad rado tesnje saradjivao.

Predstavnike 57 drzava sveta, ukljucujuci i delegaciju Novog Sada, u izraelskim gradovima pozdravili su predsednik izraelske drzave, vlade i drugi visoki drzavni funkcioneri.

B. Opranovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /