petak, 13. mart 1998.

PREDLOG SKUPSTINI CRNE GORE

Za novi parlament 78 poslanika

Podgorica, Beta. - Novi crnogorski parlament, koji ce biti konstituisan posle vanrednih parlamentarnih izbora u maju, imace 78 poslanika, sedam vise nego sada.

O tom predlogu izjasnice se Skupstina Crne Gore na zasedanju 17. marta na Cetinju, kada bi trebalo da bude doneta i odluka o skracenju mandata poslanicima radi raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Crnogorski parlament sada ima 71 mesto i u njemu je zastupljeno sedam politickih partija. Ustavom Crne Gore i Zakonom o iboru odbornika i poslanika propisano je da se jedan poslanik bira na sest hiljada biraca. Na proslogodisnjim oktobarskim izborima za predsednika Crne Gore bilo je upisano 470.491 biraca, tako da bi nova republicka skupstina trebalo da ima 78 mesta.

Zakon o oruzju po hitnom postupku

Podgorica, Beta. - Nosenje oruzja na javnim mestima u Crnoj Gori ubuduce ce biti krivicno delo, koje ce se kaznjavati kaznom zatvora u trajanju od sest meseci do tri godine. Prema Predlogu izmena Zakona o oruzju, koji je sinoc utvrdila republicka vlada, na javnim mestima ce biti zabranjeno nosenje oruzja. Zabrana nece vaziti samo za lica koja su za nosenje oruzja ovlascena posebnim propisima i na clanove lovackih organizacija, ali samo za vreme sezone lova. Republicka vlada ce predloziti skupstini da se ovaj zakon donese po hitnom postupku.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /